Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Külön áramkör a hűtőszekrénynek?

Matyilda kérdése:

Külön áramkör a hűtőszekrénynek?

Figyelt kérdés
Jelenleg a hűtőszekrény a konyha áramkörének egyik konnektorába van bedugva és a napokban valami leverte a biztosítékot és leolvadt a hűtő. Arra gondoltam, egy külön áramkörre lehetne kötni. A kérdés igazából az lenne, hogy elég-e a fázist behúzni és a jelenlegi konyhai áramkör védőföld és 0 vezetőjét használni vagy oda kell húzni mind a 3 vezetéket?

2022. ápr. 3. 21:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Oda kell húzni.
2022. ápr. 3. 22:03
 2/11 A kérdező kommentje:
De ha nem lehet már 3 vezetéket behúzni, akkor se működhet ez a megoldás?
2022. ápr. 3. 22:17
 3/11 anonim ***** válasza:
Hány fázis van a lakásban (az oránál)?
2022. ápr. 3. 23:23
 4/11 anonim ***** válasza:
Mind 3 vezetéket oda kell húzni így is szabályos egyébként meg persze biztonságosabb is. Ha már 1 szálat oda kell húznod ami legtöbb esetben véséssel jár vagy kábel csatornázással akkor ezzel az erővel mindegyik szálat oda lehetne húzni. Azt megértem ha spórolni akarsz a vezetékkel hogy csak egy szálra valót veszel meg, de ezen azért ne spórolj, inkább vedd meg mindhármat és beszélj egy szakemberrel aki rendesen be is köti meg minden, ha nem akarod hogy baj legyen.
2022. ápr. 4. 00:19
 5/11 anonim ***** válasza:
0%
A "0" vezetőn ugyanúgy folyik áram, tehát, ha csak a fázist húzod be, akkor a nulla esélyes, hogy túl fog terhelődni.
2022. ápr. 4. 06:27
 6/11 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy vannak kialakítva az áramköreid.

Egy hűtő 24 órát kibír villany nélkül, annyi idő alatt kiderül a levert kisautómata.

2022. ápr. 4. 06:55
 7/11 anonim ***** válasza:
69%
Ha volt valaki otthon és az ő tevékenysége verte le az órát, akkor miért nem nyomta vissza a biztosítékot? Ha meg nem volt otthon senki, akkor én biztosan annak járnék utána, hogy mi vesz fel akkora áramot, ha otthon sem vagyok, ami leveri a biztosítékot. És nem húznék ki külön vezetéket a hűtőnek ál-megoldásként, hanem a jelenleg létező problémát oldanám meg, ami nem is kicsi szerintem. Mindenképpen szerelőt hívnék, mert nem akarok egy elektromos zárlat miatt kiégett lakásba hazatérni.
2022. ápr. 4. 10:08
 8/11 A kérdező kommentje:
Csak 1 fázis van az óránál.
2022. ápr. 4. 10:50
 9/11 anonim ***** válasza:

Azon az egy fázison hány amperes a biztid?

Lehetséges, hogy az áramfelvételed nagyobb volt mint amit a kismegszakító megenged.

A hűtö meg alapból nem vesz fel sok áramot, nekem régi alu hálózaton van, semmi baj nincs vele.

Am amit akarsz ahhoz kell egy réz kábel + egy kismegszakító a lakáselosztó dobozba.

Kérdés, hogy Neked a lakáselosztót mikor cseréltél meg a mostani szabványos e.

Vésni nem feltétlen kell, meg lehet oldani külső kábelcsatornával is, azt csak fel csavarozod.

2022. ápr. 4. 20:38
 10/11 klimaesvillany pont hu ***** válasza:
Magadnak megcsinálhatod így (villanyszerelő nem fogja), de számolj a lehetséges következményekkel: ahogy írták is, az áramKÖR azért >>kör<<, mert két vezeték kell hozzá. Azaz: ha csak fázist viszel újat, a nullán akár a két biztinek megfelelő áram fog folyni, amiből lakástűz is lehet.
2022. ápr. 13. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!