Milyen bejárati ajtót érdemes venni családi házhoz? Lemez, fa vagy műanyag? Nem az ár miatt kérdezem, hanem a praktikusság, jobb hőszigetelés, szebb kialakítás miatt.
A műanyag viszonylag jól szigetel, de betörésbiztossága szinte nulla.
Én a fémre szavaznék, mert az egy kicsit masszívabb, és az is tele van hőszigeteléssel, meg gumitömítéses. Bár biztosan lényegesen drágább a műanyagnál.
Betörésbiztossága szinte nulla??! Ez nem teljesen igaz, attól is függ, milyen, van amelyik csak 4 ponton záródik, de olyan is, ami 12 ponton! Utóbbi nyilván jóval drágább is, de ilyen szempontból megéri!
Én a műanyagra szavazok, nagyon jó hőszigetelő, komfortos, és ellenálló az időjárással szemben egyszerre! A fém hőszigetelését nem tudom, nálunk soha nem volt olyan, viszont nem is tartom annyira komfortosnak, a fát pedig évente kezelni kell (lakk, pác, vagy lazúr), hogy ellenálló legyen!
Teljesen mindegy hány ponton záródik, hőre lágyuló műanyagból van, egy gázlámpával csendben, néhány perc alatt kilyukasztják.
Sok mindenen múlik, én pl fa ajtókat vettem, mert szeretem a természetes anyagot. Az hülyeség hogy évente kezelni kell, mikor megveszed valóban 2-3 rétegben át kell menni rajta lazúrral mondjuk, de utána jó pár évig el van, aztán ha úgy néz ki lehet frissíteni kis csiszolással újrakenéssel.
Azért is jó a fa mert nem zár le 100%-osan mint a műanyag, hanem van egy természetes szellőzése, ami nálam inkább pozitívum mint negatívum.
De ezt úgyis neked kell eldöntened melyik tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!