Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Csempézni mennyire nehéz...

Csempézni mennyire nehéz szaktudás nélkül?

Figyelt kérdés

Szeretnék felújítani, és amit lehet, azt magamnak akarom megcsinálni. Meg tudom így csinálni, hogy ne peregjen le és ne is nézzen ki úgy, mintha egy kisgyerek pakolta volna fel? Vagy ezt inkább bízzam szakemberre?

Köszi, ha válaszolsz!

2022. márc. 31. 15:09
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Cesmpézni nem hehéz, SZÉPEN CSEMPÉZNI viszont igen.
2022. márc. 31. 15:22
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha életedben nem csináltál még, és nem is figyelted meg pl. építkezésen a folyamatokat akkor elég nehéz lesz.

Lehet a neten találni DIY videókat, de a legtöbbet fenntartásokkal kell kezelni mert laikusok csinálják és háát elég sokszor csinálnak benne fatális hibákat.

Ha nem is a szépségre akarsz menni hanem a tartósságra akkor mindent úgy csinálj ahogy az gyártó által megvan határozva. Se több se kevesebb vizet a ragasztókhoz/fugához, megfelelő alap impregnálás, illetve használj valamilyen burkolat (lap) szintező rendszert, és akkor könnyebben tudsz szép egységes síkokat készíteni.

2022. márc. 31. 15:27
 3/8 mindentudó99 ***** válasza:
83%
Én szoktam néha burkolni. De úgy hogy néztem előtte hogyan csinálják. Nagy teraszt konyhát lejárólapoztam. Folyosót is. Kisebb wc-nek a falát is. Jók lettek. De komplett fürdőszobának nem állnék neki. Annyi tapasztalat nincs. Ahhoz több gyakorlat kellene legalább is nekem.
2022. márc. 31. 18:23
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha rákészülsz, és precíz vagy, betartasz minden leírást, akkor jó lesz.

Olvass utána, nézz videókat.

A csemperagasztóban az a jó, hogy nem kell vele sietni, bekeversz 5 kg-t és sok oráig elszarozhatsz vele.

Az aljzatot készitsd elő rendesen, tervezd meg a kiosztást, onnantól már nem ér meglepetés.

2022. márc. 31. 19:43
 5/8 after stroke válasza:
Ha egyenes a fal, és derékszög a derékszög, akkor nem egy ördöngösség. Mondjuk a kapcsolóknál, csapoknál lehet tökölni.
2022. ápr. 1. 16:52
 6/8 anonim ***** válasza:
Csempézni olyan könnyű mint fogat húni. Ha minden profi szerszámod megvan hozzá!
2022. ápr. 2. 23:25
 7/8 anonim ***** válasza:
34%

Mire megveszel/kibérelsz minden szerszámot hozzá talán ott tartasz, mint egy szakember munkadíja. A kiállásokhoz tartozó lyukfúrók darabja kb 15 ezer ft, egy szett mondjuk 50 ezer, egy fürdőszobában legalább 3 db kell. Egy normális flex koronggal együtt 30-40 körül van, egy csempevágó meg mondjuk 100, bérlése napi 4 ezer körül. Fugázószett 10 ezer, alap glettvas, kanál, vödör szintén egy 10es, keverőgép talán 12 a legolcsóbb. Szintezőék is van vagy 5 ezer egy csomag. Ráadásul sok napot fogsz vele szenvedni, mert egy átlag burkoló is 1 hét alatt csinál meg egy fürdőt, neked laikusként mindenképp minimum 2 hét lesz.

Mennyit keresnél a munkahelyeden azalatt a 2 hét alatt? Mennyit költenél szerszámra? Így már nem is hangzik olyan jól a csináld magad, nem? ...

Már az minimum 100 ezer lenne, hogy megveszed a kopószerszámokat, amiket kölcsönzőben nem is tartanak.

2022. ápr. 3. 14:22
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem mindnenkinek adott a fizetett túlóra lehetősége.

Egy állítható körkivágó párezer Ft, néhány furatot ki lehet azzal szenvedni, egy sima gyémántoskisflex korong kemény 2000, egy masszívabb csempevágó 40-ből megvan, a párezer Ft-os keverőszárat kis mennyiségre simán elviszi a csavarbehajtó is. Nyilván aki maga végez felújítást, annak alap szerszámai már megvannak, vagy ígyis úgyis meg fogja venni, nem kell flexet meg fúrógépet bérelnie.

Nem tudom milyen kopószerszámra kell neked 100.000Ft.

2022. ápr. 3. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!