Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Otthonfelújítás - asztalos...

Otthonfelújítás - asztalos nem ad számlát?

Figyelt kérdés

A felújítási program keretében teljes felújítást végzünk, a támogatáshoz szükséges szerződés és számla a vállalkozótól.

Az asztalos nem adna számlát arra hivatkozva, hogy dupla annyi lenne úgy az ár.

Nem értem, ha KATA-s akkor nulla ÁFA-s, ha meg cég, akkor is csak 27% az ÁFA...

Ha el is fogadjuk számla nélkül, akkor pl előleget hogy utaljunk neki? Valamivel be tudjuk biztosítani magunkat?

2022. márc. 28. 10:27
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Keress masik szakit.
2022. márc. 28. 11:06
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is mindenképp keress másik asztalost.

Én már túl vagyok az egészen, mindenki tudott számlát adni, semmi gond nem volt.

2022. márc. 28. 13:39
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A mi "családi asztalosunk" mindig megkérdezi, hogy kérünk-e számlát. Ha kérünk, akkor 27%-kal drágább lesz a bútor, kész. Bele kell kalkulálni ez van, vagy ha nem tetszik, keresni kell másik szakit.

Ha jól értem akkor te nem ismered azt a szakembert, akit megbíznál, így pedig ha nem kérsz számlát, semmi nem lesz a kezedben, hogy te munkával bíztad meg és pénzt adtál neki. Ez azért nagy bizalmi játszma, főleg ha sok pénzről van szó, nem csak egy komódról.

2022. márc. 28. 15:24
 4/4 anonim ***** válasza:
Ne feledd, hogy nemcsak az ÁFA van, hanem mellette a TB járulék, nyugdíjjárulék, adó és a többi. A KATA-s egyéni vállalkozónak meglehetősen alacsonyan van megállapítva a felső határ, annak az összegét nem emelték meg évek óta. Ami marad, abból már alig lehet megélni.
2022. márc. 28. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!