Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Érdemes régi ajtónál olyasmive...

Érdemes régi ajtónál olyasmivel marháskodni, hogy asztalossal uj előlapot és hátlapot gyártatni rá? Vagy csak vegyek egy új ajtót?

Figyelt kérdés

Ocsmány a régi ajtó, hányok ha ránézek, a zár is szorul folyton rángatom kell, és ebből jött a gondolat, hogy legyen uj.

Aztán valaki most elkezdett fűzni, hogy jajj jólvan az úgy ne vegyél újat, blablablablablabla..

2022. febr. 4. 16:27
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Amennyiért az asztalos megcsinálná,újat is vehetsz.
2022. febr. 4. 16:55
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem lehet megmenteni azt az ajtót? Átfóliázni vagy átfesteni? A zárat meg lehet csinálni.

[link]

2022. febr. 4. 17:25
 3/9 A kérdező kommentje:

Irtó jó ez a matrica. A bajság, hogy nem szeretem az ilyen gányolást, a falra sem ragasztok tengerparti jelenetet delfinekkel ha budapesti panelban lakom.

Az ajtóra visszatérve: előző tulaj összekente festékkel, gondolom neki ilyen volt az igénye. Nos maradjunk annyiban, hogy a csaj szerintem nem fog feltörni mint művész. (A fenébe nem tudott volna papirra festengetni?)

Meg össze is ragasztózta, gondolom az is valami elátkozott hobbiprojektje volt.

A levélnyilást is összeragasztózta, a kukucskáló mellett behorpasztotta a felületet, el nem tudom képzelni hogyan.

Szóval ezt fóliázgassa a nyavaja.

Köszönöm a lelki támogatást, magam is sejtettem, hogy az ismerőseim ábrándoznak csupán az asztalosok elérhetőségeiről.

2022. febr. 4. 18:38
 4/9 anonim ***** válasza:
Sajnos nem került leírásra, hogy beltéri vagy bejárati ajtóról van szó. Bejárati ajtó esetében, ha az társasházi közös területről nyílik, felmerülhet a stílusazonosság problémája. Minden csere esetén arra is számítani kell, hogy az ajtó tokot is le kell cserélni (nem elég maga az ajtólap), mert a zsanérok helye nem feltétlenül egyezik.
2022. febr. 4. 18:40
 5/9 A kérdező kommentje:
Az ajtótok milyen bontással jár? Kell hozzá kőműves is vagy mire készüljek lelkiekben?
2022. febr. 4. 18:43
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha kicserélteted a bejárati ajtót, azt jellemzően körbe kell javítani így vagy úgy. Hacsak nem akarod, hogy fehér műanyag takaró bizb.szokkal ragasszák körbe, mert az elég putri lenne.

De én már több lakásban is megcsináltam, nem agysebészet. Jó eséllyel körbenyomják purhabbal, azt egyenesre le kell vágni, majd csemperagasztóval körbekenni szépen. Utána kicsit megcsiszol, vékony glett rá, csiszol fest. Ezért nem hívnék kőművest, de te tudod mennyire áll rá a kezed erre.

Amúgy én tuti nem foglalkoznék az egységességgel, hacsaknem valami kőbe vésett szabály. Najó, meg hupilila ajtót ne csináltass.

Amúgy az ex-szomszédomék ajtajét kb szétvertük (én is) mert elhagyták a kulcsot, és megkért, hogy törjem már fel neki a lakást pajszerral. Hát tele volt feszegetésnyomokkal az ajtó. Ők simán lambériát rakattak rá... Ez még úgy 2010-11 körül volt, és még most is olyan az ajtó. kívülről nem látszik, de szinte ágyúlövegnyi lyukak vannak rajta...

2022. febr. 4. 22:47
 7/9 A kérdező kommentje:

Rááll a kezem? Semennyire. Én nem ezzel foglalkozom, nem is akarok ezzel foglalkozni. Én egy rendes ajtót akarok, jöjjön pár ember, szedjék ki a régit, rakják be az ujat, dolgozzák el az eldolgozandót, én meg kifizetem őket.

A puhrhabos móka szintén a cserélő csapat dolga? A habnak mennyi idő kell mire megszárad? Vissza kell hivni őket még egysze gondolom. Remek.

2022. febr. 4. 23:26
 8/9 anonim ***** válasza:

A purhabot a szerelő csapat nyomja körbe igen. A hab olyan 10-15p alatt kikeményedik kb.

Mi a családban 5 ajtót csináltattunk már a Nivo-nál, nem olcsó, de atombiztos. Ajánlom őket jó szívvel. Nem tudom, hogy a kőművesmunkát is megcsinálják-e (sose kértem tőlük) de ha nem, 100% hogy van kész ajánlatuk aki vállalja a helyreállítást utánuk.

Amúgy attól függ, hol laksz. Panelban néha úgy becuppantják, hogy egy mm-t nem kell javítani helyette.

Az ajtó kibontása annyi, hogy fűrésszel elvágják az ajtó keretet és levontják.

2022. febr. 4. 23:41
 9/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm. Ez egy beltéri ajtó, innen lépsz be a panel közös helységéről, a folyosóról a lakásba. Tehát hacsak a panelt nem lövik szét, vagy nem hordja el a tornádó nem éri se víz, sem más természeti hatás.

Nivo.hu ugye? Kérek tőlük ajánlatot. Remélem nem kell szétbontani mindent.

2022. febr. 5. 00:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!