Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Hogyan érdemes a Velux tetőabl...

Hogyan érdemes a Velux tetőablakok fáját kezelni?

Figyelt kérdés

Kb 18 éve van beépítve, és főleg alul, ahol a kondenzálódott víz összegyűlik, a fa már kicsit puha és nincs túl jó állapotban. Az ablakfelújító szerint (ő csak a szigeteléseket, stb cserélte) még nincs rossz állapotban. Tavalyelőtt lecsiszoltam és lekentem azzal a lakkal, amit a Velux ajánlott (víz alapú), de két év után olyan, mintha nyers fa lenne... szóval nem ideális.

Hogyan, mivel érdemes lecsiszolni, lekezelni a fát? (Van egy háromszög csiszoló gépem, és az apróbb részeket egy proxxonnal gondoltam. Lakk ügyben nem tudom... lehet, hogy pácolni kellene? Főleg a fürdőben a kondenzvíz télen nagy gond, így ott védeni kellene valamivel a fát, de nagyon.)

Köszönöm

2022. márc. 22. 16:46
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha puha, korhadt, akkor régen rossz.

Amúgy fürdőbe nem a legjobb a fa. Szellúőztetést kell megoldanod. Esetleg én vatag lazúrral kenném le, az egy komolyabb réteget ad neki.

2022. márc. 22. 19:53
 2/2 anonim ***** válasza:
folyékony fa!
2022. márc. 27. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!