Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Tapétázási tanácsot kaphatnék...

Tapétázási tanácsot kaphatnék hozzáértőktől?

Figyelt kérdés

Hagyományos tapétáról találtam anyagot, de én fűrészporosat tennék fel, és kíváncsi vagyok mennyiben más esetleg.

Amit vettem ragasztót az ilyen obis por, azt mondja keverjem be 12 órával a tapétázás előtt egy hígabb és sűrűbb formában. a híggal kenjem be a falat, a sűrűvel meg a tapétát..

De nem tudom mennyi időt kell várni tapétával a megkenés után, hogy a csíkokat egymás mellé tegyem vagy mondjuk 1 cm átfedésben. érdemes e pontos méretre vágni a csíkok hosszát, vagy hagyjak rá valamennyit lent és fent, hogy utólag bevágjam, Illetve van e bármi olyan dolog, amire nem gondolnék, de fontos lehet. Szóval bármilyen tippet köszönök.

2022. márc. 19. 18:55
 1/7 anonim ***** válasza:

Én kenés után "érzésre" szoktam várni, amíg rongy (inkább erősebb vászon) szerűen puhává válik.

A tapétát nem egymásra ragasztjuk, hanem egymás mellé szorosan. Én parkettás szobákban tapétáztam, ott fent pontosan illesztettem, lent pedig kis túllógást hagytam, amit pár "csíkkal később" egy kiélezett spaklival levágtam. Közönséges spaklit beton felületen éleztem ki.

2022. márc. 19. 19:04
 2/7 A kérdező kommentje:
Gondolom érdemes bekenni egyszerre többet is, az gond lehet ha túl későn rakom fel? úgy értem annyit totjázok a csíkok felrakásával, hogy elkezd beszáradni vagy nem tudom.
2022. márc. 19. 19:09
 3/7 anonim ***** válasza:

A megkent tapétát a két vége felől a hátoldal közepéig össze kell hajtani, azaz a ragasztós felületek egymásra hajtva gátolják a gyors kiszáradást. 10-15 perc ilyen pihentetés sem sok. A felrakásnál ehet egymáshoz illeszteni a széleket vagy átlapolni, Átlapolásnál az ablaktól távolabbi csík kerüljön az ablakhoz közelebbi csíkra, mert így a felső csík széle nem vet árnyékot a távolabbi csíkra.

Antikváriumban több tapétázási szakkönyv kapható, ne sajnáld rá a pénzt.

2022. márc. 19. 19:42
 4/7 anonim ***** válasza:
Az egyik saroktól fél csík szélességgel húzok egy függőleges vonalat. Amellett kezdem a felrakást. Én egyet szoktam előre bekenni, amíg a másikat felteszem, addig megázik.
2022. márc. 19. 19:44
 5/7 A kérdező kommentje:
#4-es, úgy érted, hogy a sarokba úgy rakod be, hogy egy tapét csík egyforma szélességben essen egyik ill. másik falra? Meg egyáltalán hogy szoktátok a sarkokat. mintha azt olvastam volna, hogyoda tegyünk egy cm-es átfedést (azaz egyik falon pontosan kezdődik a saroktól, a másik meg arra rálóg 1cm-t
2022. márc. 19. 20:07
 6/7 anonim ***** válasza:

Én is kérdeznék a többiektől, ha lehet, mert neked is fontos lehet de én nem tudom: kell venni külön erre egy rozzant marha nagy asztalt, amin a 280cm csíkot bekenem vagy lehet csinálni a parkettán is? Az miatt fontos, hogy kell-e letenni olyan vékony fóliát vagy fel lehet mosni a ragasztót valamivel parkettáról!

Az ecsetből a szőr vagy a műanyag szálas legyen?

Ami segíthet:

Láttam videót, hogy V alakban kell fentről lefelé kibubiztatni a partvissal, úgy a leghatékonyabb!

1-2cm átfedésben kell felragasztani, majd lekenni a találkozásnál a csíkot vékonyan a ragasztóval, így nem jön föl!

2022. márc. 19. 21:41
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha átfedéssel ragasztod, akkor árnyékot vet, az nagyon csúnya. Lehet a parkettán is kenni, kár asztalt venni, amit pár évente használsz.
2022. márc. 20. 06:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!