Máshol mi a helyzet a tüzépeken faanyag ügyben?
Tetőcserét terveztünk az idei évben. Megvan az árajánlat, de pénteken hívott az ácsunk, hogy sos meg kell venni a faanyagot, mert a legtöbb tüzépre Ukrajnából és az oroszoktól jön a faanyag és a háború miatt se szállítás, se termelés. Az utolsó kamionok jönnek be a héten, aztán ki tudja mi lesz, és ami lesz, az nagyon drága lesz, mert euróban kell azoknak is fizetni.
Most úgy néz ki, hogy csúszni fog az egész, mert eléggé kicentiztük, hogy beleférjünk anyagilag. Másnak mi a tapasztalata, aki felújítás vagy építkezés előtt áll?
1-es a tüzépen mondták neki mi a helyzet, nem a kisujjából szopta ki.
Nekünk az őrségi fa messze van, itt lakunk Szabolcsban.
Jah, mert a tűzépet nagyon érdekli, hogy a vásárlói jól járjanak :D
Szerintem most az ukrán valuta olyan mély repülésben van, hogy sörért adják m3 t.
Persze én nem vagyok olyan okos, mint egy ács :D
bizony a gáz áron is látszik az orosz valuta mélyrepülése:
Egy éve 17 euro/MWh volt most meg 265 euro/MWh, ez csak 15,58x-os áremelkedés.
Asztalos vagyok, az építő fa ára jelenleg is 3-4*annyi mint januárban volt, és igen javarésze szibériai fenyő... most nem fog ez a helyzet kedvezni az araknak.
Már most a héten durva drágulások voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!