Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Máshol mi a helyzet a tüzépeke...

Máshol mi a helyzet a tüzépeken faanyag ügyben?

Figyelt kérdés

Tetőcserét terveztünk az idei évben. Megvan az árajánlat, de pénteken hívott az ácsunk, hogy sos meg kell venni a faanyagot, mert a legtöbb tüzépre Ukrajnából és az oroszoktól jön a faanyag és a háború miatt se szállítás, se termelés. Az utolsó kamionok jönnek be a héten, aztán ki tudja mi lesz, és ami lesz, az nagyon drága lesz, mert euróban kell azoknak is fizetni.

Most úgy néz ki, hogy csúszni fog az egész, mert eléggé kicentiztük, hogy beleférjünk anyagilag. Másnak mi a tapasztalata, aki felújítás vagy építkezés előtt áll?

2022. márc. 7. 07:15
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
47%
Az ácsok rohadtul értenek a háborúkhoz, meg úgy minden határon átjövő kamionról is napra pontos infójuk van :D
2022. márc. 7. 07:48
 2/20 anonim ***** válasza:
Én magyar, őrségi faanyagot vettem, ajánlom neked is az ukrán fenyő helyett.
2022. márc. 7. 08:15
 3/20 anonim ***** válasza:
Igaza van az ácsnak
2022. márc. 7. 09:14
 4/20 A kérdező kommentje:

1-es a tüzépen mondták neki mi a helyzet, nem a kisujjából szopta ki.

Nekünk az őrségi fa messze van, itt lakunk Szabolcsban.

2022. márc. 7. 10:26
 5/20 anonim ***** válasza:

Jah, mert a tűzépet nagyon érdekli, hogy a vásárlói jól járjanak :D

Szerintem most az ukrán valuta olyan mély repülésben van, hogy sörért adják m3 t.

Persze én nem vagyok olyan okos, mint egy ács :D

2022. márc. 7. 10:47
 6/20 anonim ***** válasza:

bizony a gáz áron is látszik az orosz valuta mélyrepülése:

[link]

Egy éve 17 euro/MWh volt most meg 265 euro/MWh, ez csak 15,58x-os áremelkedés.

2022. márc. 7. 11:15
 7/20 anonim ***** válasza:
És ez az áremelkedés akkor történt amikor szárnyalt a rubel te észkombájn
2022. márc. 7. 12:27
 8/20 anonim ***** válasza:
júliustól február közepéig 4x-re növekedett, majd elindult a "speciális katonai művelet" és a 70-80 euro/MHh-ről 2,5 hét alatt felment 265-re...
2022. márc. 7. 12:51
 9/20 anonim ***** válasza:
Rossz hírem van, nem csak a faanyag, de a cserép ára is brutálisan emelkedni fog. A hőszigetelők és gipszkarton ára is elszabadult. A legnagyobb magyarországi gipszkartonos cég ma jelentett be egy 40 % os áremelést, és az ár csak 1 hétig érvényes.
2022. márc. 7. 12:55
 10/20 anonim ***** válasza:

Asztalos vagyok, az építő fa ára jelenleg is 3-4*annyi mint januárban volt, és igen javarésze szibériai fenyő... most nem fog ez a helyzet kedvezni az araknak.

Már most a héten durva drágulások voltak.

2022. márc. 7. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!