Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mi az oka, hogy duplájára...

Mi az oka, hogy duplájára emelkedett a faanyag ára? Ha egyáltalán lehet kapni...

Figyelt kérdés

A tüzifa duplája lett, de pl. a tetőhöz szükséges gerendák ára is brutálisan megemelkedett, már ha szerencséje van az ácsnak, és tud egyáltalán venni.

Szerintetek mi az oka?

2021. júl. 12. 11:03
 1/10 anonim ***** válasza:
77%

A piac alaptörvénye! Kereslet és kínálat viszonya határozza meg az árakat.

Mivel nagy a kereslet, és kisebb a kínálat, törvényszerűen felfelé mennek az árak.

2021. júl. 12. 11:12
 2/10 anonim ***** válasza:
49%

USA és Kína felvasárolja a fat egesz Európából.

Nálunk erre még rájön az, hogy az agyatlanul építőiparba döntött állami pénz miatt sokszorosa a kereslet, mint korábban.

2021. júl. 12. 11:15
 3/10 anonim ***** válasza:
19%
Plusz megvették a hobbimesterek, akik a covid alatt akartak bütykölgetni, de valószínűleg ma is ott van a faanyag a fólia alatt, ahová 2 éve lerakták.
2021. júl. 12. 11:19
 4/10 anonim ***** válasza:
46%

Ma ezzel van tele a NET.

[link]

2021. júl. 12. 11:21
 5/10 anonim ***** válasza:
90%
Sosem volt még ekkora kereslet a faanyagra.
2021. júl. 12. 15:18
 6/10 A kérdező kommentje:
Azta rohadt, nem gondoltam, hogy szinte minden választ ilyen sokan lepontoznak. Most adok mindenkinek egy zöldet
2021. júl. 12. 15:56
 7/10 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem ez inkább a lakásfelújítási programnak köszönhető azóta vannak ilyen brutal árak. Tavasszal csinaltattunk garázst ami 50 nm megallt 1, 3 milliónál ez az ár a jelenlegi árak mellett lenne 3 millió.
2021. júl. 12. 19:05
 8/10 anonim ***** válasza:
85%
Nyugi, Németországban is szívja a fogát mindenki, olyan árak vannak. A kínaiak bármennyi faanyagot felvásárolnak most. Ez a felújítás program csepp a tengerben.
2021. júl. 13. 06:17
 9/10 anonim ***** válasza:
86%

2 honapja vettem 10x10es 4m-es gerendakat 6e Ft darab aron. Ez most 10-11e Ft lenne. Kemeny.

Hintahoz vettem, mondom nem veszek kis tetelben ha mar a szallitasert is fizetek. 10db.

Ugy nez ki meg jol is fog jonni mert kelleni fog masra is. Meg jo, hogy sok anyagot felhalmoztam az evek folyaman.

2021. júl. 26. 12:40
 10/10 anonim ***** válasza:
74%

COVID alatt nem mentek a világ nagy fűrésztelepei, mivel nem olyannak ítélték a kilátásokat, hogy érdemes legyen termelni - sőt, mindenki a gazdasági visszaeséstől tartott és senki nem akarta, hogy beragadjon a drágán feldolgozott áruja. Aztán mint kiderült karanténban nem otthon ülnek a seggükön az emberek, hanem mindenki építkezni akar azóta is.

Magyarországon közbejön az is, hogy mi kevéske padlónak meg deszkának való fán kívül nem sok építkezésre alkalmas fát tudunk előállítani - fogyasztó, s nem termelő ország vagyunk fából.

2021. júl. 26. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!