Műhely falát hogyan lehet átfesteni?
Van egy közel fél évszázados műhely, aminek patika állapotban van szerkezetileg a fala, ezért nem szívesen vernénk le (drága is lenne), viszont a felületén sok a zsíros, olajos szennyeződés és a kipufogógáz okozta korom.
Kérdés erre lehet csak úgy simán ráfesteni vagy előtte le kell takarítani a szennyeződést róla? Ha igen, akkor mivel takarítható ez le a felület megsértése nélkül?
Hogy érted a felület megsértését? :)
Én csiszolást,glettelést és festést mondanám :) Ráadásul ha műhely,akkor túlzásba se kell vinni.
Ha jó állapotban van, akkor alapozó + festés.
Ha nincs, akkor csiszolás,glettelés.
Ötletem sincs, hogy jött ki neked a 200e Ft glettelésre. Tegnap vettem 5 kg glettet 4 ezerért, ezzel legalább egy szobát meg tudok csinálni, de inkább többet.
Tessék, megadom neked a hasznos választ!
Semmilyen helyiségnek a festése során, ha eltávolítják a zsíros, koszos vagy pergő festéket, NEM KELL VAKOLNI, csak glettelni! Ez nem tudom, honnan jött neked... Tehát nem akarsz/tudsz vakolni, de nem is kell!
Azt mondod, hogy csiszolni és glettelni sem szeretnél. Félsz tőle, hogy a szennyeződött részeken nem tapad meg a festék, vagy foltos lesz, vagy hamar leválik. Nos, ez a félelmed abszolút JOGOS! Mi a megoldás arra, hogy kiküszöböld a problémát? Nos, bizony csiszolni és glettelni kell!
Vagy lefested így simán (esetleg alapozóval lekened előtte), és reménykedsz, hogy nem dobja le, vagy lesz foltos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!