Csempénél mennyire lényeges, hogy az egész hátoldalát fedje a ragasztó?
11: igaz, lehet, hogy egy mostani ragasztó jobban lejön
De azért érdekelne, hogy van-e valami hátránya, ha pontszerűen ragasztom fel a csempét? Csak annyi, hogy kopoghat, ha kopognak rajta?
Előre bocsátom, hogy én mániákus tömörség párti vagyok. Én még a hőszigetelést is úgy csináltattam, hogy ne pogácsázzanak, hanem telibe kenjék a falat. Úgysem fogja a hőszigetelő lap széleit rendesen, előírás szerint kikenni, nekem ne legyen üreges belül. Amin tudna közlekedni a levegő. Végig az egész fal mentén. Akkor minek a hőszigetelés, ha a levegő tud közlekedni mögötte?!? Vagy a bogarak. Ha megsérülne valahol magasan, ahol nem veszem észre.
De a benti burkolatokkal is így vagyok. Én nem szeretném, ha üreges lenne mögötte. Bemegy a meleg párás levegő mögé, aztán mikor lehűl, akkor kicsapódik a pára és elkezd penészedni a csempe hátoldala. Csak azért, mert valahol lesz egy mikro-repedés a fugán, vagy a falon. Vagy ha bemászik valami apró rovar, vagy hangya, ne legyen neki hely a fészekrakáshoz. De ha megcsúszok a fürdőszobában és lekoccolom könyökkel, akkor se szakadjon be a csempe, mert nem fekszik fel rendesen, csak pontokon. Én a tömörség híve vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!