Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Csempénél mennyire lényeges,...

Csempénél mennyire lényeges, hogy az egész hátoldalát fedje a ragasztó?

Figyelt kérdés
Padlólapnál fontos lehet, hogy ne kopogjon, de csempén nem jár az ember. A mai építési ragasztók bőven elég erősek ahhoz, hogy pontokban is megfogják a csempét, érdemes akkor az egész hátát kenegetni?
2022. febr. 18. 13:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
94%
Régen más anyagot vittek fel ami sokkal erősebb mint a mai csemperagasztók azért nem tudtad leszedni csak apróbb darabokba.
2022. febr. 18. 17:35
 12/17 A kérdező kommentje:

11: igaz, lehet, hogy egy mostani ragasztó jobban lejön

De azért érdekelne, hogy van-e valami hátránya, ha pontszerűen ragasztom fel a csempét? Csak annyi, hogy kopoghat, ha kopognak rajta?

2022. febr. 18. 17:41
 13/17 anonim ***** válasza:
85%
Ahol nincs alatta semmi,csak a levegő,ott ha valami erősebben neki ütődik,el is repedhet és esik is le.
2022. febr. 18. 17:52
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem beszélve arról, hogy szerintem a fugák is könnyebben kirepedeznek, kipotyognak, ha nincs megfogva rendesen a lap széle.
2022. febr. 19. 03:41
 15/17 anonim ***** válasza:
60%

Előre bocsátom, hogy én mániákus tömörség párti vagyok. Én még a hőszigetelést is úgy csináltattam, hogy ne pogácsázzanak, hanem telibe kenjék a falat. Úgysem fogja a hőszigetelő lap széleit rendesen, előírás szerint kikenni, nekem ne legyen üreges belül. Amin tudna közlekedni a levegő. Végig az egész fal mentén. Akkor minek a hőszigetelés, ha a levegő tud közlekedni mögötte?!? Vagy a bogarak. Ha megsérülne valahol magasan, ahol nem veszem észre.

De a benti burkolatokkal is így vagyok. Én nem szeretném, ha üreges lenne mögötte. Bemegy a meleg párás levegő mögé, aztán mikor lehűl, akkor kicsapódik a pára és elkezd penészedni a csempe hátoldala. Csak azért, mert valahol lesz egy mikro-repedés a fugán, vagy a falon. Vagy ha bemászik valami apró rovar, vagy hangya, ne legyen neki hely a fészekrakáshoz. De ha megcsúszok a fürdőszobában és lekoccolom könyökkel, akkor se szakadjon be a csempe, mert nem fekszik fel rendesen, csak pontokon. Én a tömörség híve vagyok.

2022. febr. 19. 21:02
 16/17 anonim ***** válasza:
Utolsó, ezt jól leírtad röviden, tömören. 😆
2022. febr. 20. 02:31
 17/17 anonim ***** válasza:
Ha felragasztott allapotban fursz bele,akkor lereped,ha pontozva van felteve.
2022. febr. 20. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!