Mennyit kérhetek el mostanság egy járólapozásért?
Nekem jelenleg éppen aktuális a hideg burkolás.
Régebben használt lap méreteknél 30x30, 20x60... átlag 7000 Ft/m2
Nagy lapoknál 60x60, 30x100, 60x120, 20x120 átlag 10000 Ft/m2 -t mondtak Ezek már tartalmazták az alap ragasztó és fuga szükségletet is. Az aljzat kiegyenlítés feláras, ahogy a az is ha több ragasztó kell.
A 60x120 és 20x120 as lapokat nem igen akarják elvállalni.
Padló fűtés esetén min 2 mm fuga vastagsággal kell dolgozni, és több burkoló is javasolta a nagy lapokhoz a dilatációs alátét fóliát ami +4-5000 Ft/m2.
Így tehát az én esetemben kb 15000 ft/m2 + burkolat lenne a költségvetésem.
Viszont a generálkivitelező kb 500000-el olcsóbban meg csinálja. ezt nem igen tudom szétbontani mert benne van a meleg burkolás is az árban.
Nekem jobban tetszik a m2 ár, szerintem átláthatóbb.
1,5 millióba kerülnek csak a járólapok, így szerződés nélkül még a közelébe sem mehet egyetlen burkoló sem! m2 vagy órabér teljesen lényegtelen szerződés szempontjából.
Nagy lapos burkolásnál aljzat kiegyenlítővel kezdenek, erre rárakják a dilatációs fóliát. Így szinte tökéletes felületet kapnak, tehát a meghatározott ragasztó mennyiségnek elégnek kell lennie.
Az aljzat kiegyenlítő mennyiségét szerintem pontosan nehéz megsaccolni, csak körülbelülre lehet. Bár ez amúgy is egy plusz pont a szerződésben.
A törvény részéről meg annyit, hogy kb 450000 ft-ba kerül az áldozatnak (szakértői díj + illeték), mire bíróságra kerül a dolog, majd erre jönnek rá az ügyvédi díjak. Valószínűleg évekig elhúzódik....
11+13 vagyok.
Nekem a burkoló m2 ára másodlagos. Én kifizetem 10000+ m2-es árat is minden alkudozás nélkül. Ezért az árért viszont elvárom, hogy a fugák fussanak és a lapok egy síkban legyenek!!! Tehát ha valakinek ez nem megy akkor ne merjen elkérni ennyi pénzt... de valószínűleg az első sor után elzavarom, ha nem tetszik a munkája!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!