Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mennyit kérhetek el mostanság...

Mennyit kérhetek el mostanság egy járólapozásért?

Figyelt kérdés
Nem vállalkozó vagyok, csak így "maszekon" csinálnám meg egy ismerősömnek. Évekkel ezelőtt sokat járólapoztam, de mostanság fogalmam sincs, hogy mennyit kérhetnék el? Illetve X forint négyzetméteréért, vagy órabért adjak meg vagy napidíjat? Helyileg Kom. - Eszt. megye

2022. febr. 4. 13:23
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nekem jelenleg éppen aktuális a hideg burkolás.

Régebben használt lap méreteknél 30x30, 20x60... átlag 7000 Ft/m2

Nagy lapoknál 60x60, 30x100, 60x120, 20x120 átlag 10000 Ft/m2 -t mondtak Ezek már tartalmazták az alap ragasztó és fuga szükségletet is. Az aljzat kiegyenlítés feláras, ahogy a az is ha több ragasztó kell.

A 60x120 és 20x120 as lapokat nem igen akarják elvállalni.

Padló fűtés esetén min 2 mm fuga vastagsággal kell dolgozni, és több burkoló is javasolta a nagy lapokhoz a dilatációs alátét fóliát ami +4-5000 Ft/m2.

Így tehát az én esetemben kb 15000 ft/m2 + burkolat lenne a költségvetésem.

Viszont a generálkivitelező kb 500000-el olcsóbban meg csinálja. ezt nem igen tudom szétbontani mert benne van a meleg burkolás is az árban.

2022. febr. 5. 14:25
 12/16 anonim ***** válasza:
Na pont ezért átverés m2 ár. Benne van az árban a ragasztó is, de ha úgy gondolja vagy úgy dolgozik akkor nem lesz elég a ragasztó. Ha írtok szerződést, akkor utána nem mondhatja, hogy nem elég a ragasztó, sőt, ha komolyabb minőségi problémád van akkor neki saját költségen el kell bontani és újra csinálni. Ez a törvény. Ebbe nyilván egyik szaki se megy bele ezért az egyetlen járható út az órabér.
2022. febr. 5. 16:25
 13/16 anonim ***** válasza:

Nekem jobban tetszik a m2 ár, szerintem átláthatóbb.

1,5 millióba kerülnek csak a járólapok, így szerződés nélkül még a közelébe sem mehet egyetlen burkoló sem! m2 vagy órabér teljesen lényegtelen szerződés szempontjából.

Nagy lapos burkolásnál aljzat kiegyenlítővel kezdenek, erre rárakják a dilatációs fóliát. Így szinte tökéletes felületet kapnak, tehát a meghatározott ragasztó mennyiségnek elégnek kell lennie.

Az aljzat kiegyenlítő mennyiségét szerintem pontosan nehéz megsaccolni, csak körülbelülre lehet. Bár ez amúgy is egy plusz pont a szerződésben.

A törvény részéről meg annyit, hogy kb 450000 ft-ba kerül az áldozatnak (szakértői díj + illeték), mire bíróságra kerül a dolog, majd erre jönnek rá az ügyvédi díjak. Valószínűleg évekig elhúzódik....

2022. febr. 5. 16:41
 14/16 anonim ***** válasza:

11+13 vagyok.

Nekem a burkoló m2 ára másodlagos. Én kifizetem 10000+ m2-es árat is minden alkudozás nélkül. Ezért az árért viszont elvárom, hogy a fugák fussanak és a lapok egy síkban legyenek!!! Tehát ha valakinek ez nem megy akkor ne merjen elkérni ennyi pénzt... de valószínűleg az első sor után elzavarom, ha nem tetszik a munkája!

2022. febr. 5. 16:48
 15/16 anonim ***** válasza:
Jajj, istenkém, és olyanok írkálnak ide akik nem hallottak még a műszaki ellenőrről, készre jelentésről, műszaki átadásról. Aki meg előre kifizeti a munkát, valamilyen szinten meg is érdemli, hogy átverjék
2022. febr. 5. 17:48
 16/16 anonim ***** válasza:
25 000 ft/m2
2022. febr. 5. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!