Konyhába milyen padlólapot ajánlotok?
Pici a konyhám, mindössze 6 négyzetméter, ezért mindenképp világos padlót szeretnék bele. A konyhabútor hófehér minimál lesz, a konyhapult szinte fekete.
Jelenleg fényes sárgás pici retro járólap van, ez rettentes, nem szeretem.
Milyen felületű lehet jó konyhába? Matt? Famintás?
a legcélravezetőbb, ha elballagsz egy praktikerbe, vagy obiba, és ott meggusztálod a kínálatot...
Meglepően szép lapok vannak, aztán alszol néhányat, majd visszamész, mégegyszer megnézed, és rendelheted is a legkedvezőbbet...nem biztos, hogy a matt, csúszásmentes jó lesz. 6 négyzetméteren még elcsúszni sem lehet.
Ráadásul a 6 négyzetméteren lesz egy 1,5x3x2 méteres U alakú 60 centi mély bútor. Szóval igazából egy kisebb szőnyegyi helyről beszélünk.. :D
De még ebben is annyira béna vagyok, ritkán járólapoztat az ember, nem szeretném elrontani. De pont ezért valami olcsóbb kategóriás elég lenne a földre, a drágábbra valót a falra tartogatom.
Nekünk famintás van a minimál fehér bútorhoz. Szerintem passzol.
De én mindent megterveztem 3D-ben a padlómintázattal együtt, higy lássam hogy fog kinézni
Én is azt próbálom, pontosabban a konyhát az ikea tervezőben készítettem, ott jól mutat a világos szürke járólap.
Az erkélyt mondjuk obi-s scandinavian grey lappal burkoltuk, az is famintás, olcsó kategóriás, de meglepően jól nézki.
Inkább az érdekelne, hogy neked a famintás az csak a minta, vagy az erezete is kicsit átjön? Nem rossz takarítani?
akkor egyszerű a képlet..ja stabil a mostani járólap, akkor arra ragasztasd az újat. Mapei tagasztót javaslok, attól nincs jobb.
Egyáltalán szükséges ilyen kis területet újrakövezni? Egy cserélhető szőnyeg nem jobb?
Annyira nem kicsi, mutatok egy ábrát a tervről és a bútor elrendezésről: [link]
Még a bal oldalon a lyukban lesz a gáztűzhely.
Igazából ez a konyha tök modern, a mostani járólap meg iszonyú retro, tehát mindenképp muszáj újrakövezni.
Viszont eleve 2 centivel lentebb van a konyha mint az ebédlő, így mindenképp rákövezünk a mostanira.
Szőnyegnek nem nagyon vagyok híve a konyhában, mert van két kutyánk is.
A ráburkolás teljesen jól működik, nálunk az egész lakásban így csináltattuk meg a köves helyiségeket.
Én nem vennék famintásat, csakis valami semleges egyszínűt. Azon belül lehet esetleg kicsit "felhős", vagy magában mintás. Nagyon jók mostanság ezek a gres-lap szerű 30x60-as burkolócsempék...
A fuga legyen sötét, mert másképp nagyon hamar bekoszolódik a világos, és ahol sokat álldogálsz, ill. lecsöppen ez-az, ott jobban látszódik az elkoszolódás.
Nálam is faminta van, szintén mimimál fehér konyha, csak nekem 4m2 az egész :D Látszik belőle 2,5 m2 kb.
De szeretem.
Zalakerámia, Amazonas
ZGD 62106
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!