Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Minden páraelszívó ilyen,vagy...

Minden páraelszívó ilyen,vagy csak a mienk rossz??

Figyelt kérdés

Panel,11. emelet.

A páraelszívónk ki van vezetve.Szépen végzi a dolgát,de ha kint fúj a szél,akkor a ventillátorját mozgatja,es kattog.

Kérdés,hogy ez ilyen gagyi,vagy mindegyik ilyen?

Nyáron lesz konyhafelújításunk,milyen ajánlotok,amelyik tenyleg jó,és nem kattog szélben sem.

2022. jan. 30. 18:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

A kérdezőnk csak annyit,amennyi levegőt kinyomatsz,annyinak be is kell érkezni. Ha ez valahonnan bejön,akkor "lyukas ez a lakás ".

De biztos nem ilyen,valamelyik szellőzőn vissza jön a levegő.

Ezért írták az ablak megnyitását.

2022. jan. 30. 20:14
 12/17 A kérdező kommentje:

11

Persze,hogy lyukas....a fürdőbe van központi szellőztetés.Ott bejön a konyhába kiszívott levegő.Ezzel nincs is gond.Ezzel a csőbe szerelhető szeleppel elvileg megvan a megoldás.

De az még mindig nem világos,hogy viharba,80-100 km/h-s szélnél hogy nyit ablakot valaki??

Mivel nekem is csak nagy szélbe vannak gondjaim a páraelszívó ventillátorával...De ha ki is nyitom az ablakot,a szél ugyanúgy ba..ogatni fogja a ventillátort.

Tehát az ablaknyitás nem megoldás a kérdésemre!

2022. jan. 30. 20:23
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Lehet résnyire nyitni ablakot, hogy szinte zárva van, annyit szellőzik, mint a régi ablakok csukva, de ha erről most világosodsz meg, inkább felejtsd is el az ablakot
2022. jan. 30. 20:27
 14/17 A kérdező kommentje:

13as.....

Viharba??80-100km-es szélnél,amikor telibe nyomja befelé??

Ha egy oktatóvideót feltennél erről,de viharos szélbe,na az megnézném.

De mint már korábban is írtam,az ablaknyitogatás nem oldja meg a ventillátor szél általi mozgását.Ha nyitva az ablak,a szél nem fog befújni a páraelszívó kivezetésén??Ha belülről ki van egyenlítve a kiszívott levegő,akkor is fújni fogja a szél.

A másik meg az,hogy ez a probléma nekem akkor áll fent,ha a páraelszívó be sincs kapcsolva.Ergo kiszívott levegő 0,és mégis cseszteti a szél a ventillátort,mert kívülről fújja.

Mindenki megértette a problémát,csak te nem.

Mindegy,nem vitafórumot nyitottam,a kérdésemre kaptam választ.

Több ablaknyitogatós választ nem szeretnék,köszönöm.

2022. jan. 30. 21:01
 15/17 anonim ***** válasza:

De ha felfogod hogy működik az ablak, nincs szükséged páraelszívóra.

Igazából tényleg én vagyok a buta, hogy egy nővel leállok vitatkozni.

2022. jan. 30. 21:57
 16/17 A kérdező kommentje:

Páraelszívóra tényleg nincs szükség.Nem is értem,miért gyártanak páraelszívókat,amikor csak ki kell nyitni az ablakot vihar alatt...

Mehetsz a találmányi hivatalba levédetni a találmanyodat,és kaszálhatod a milliókat..

Én viszont azt nem értem,hogyha felteszek egy kérdést,miért válaszolnak másra.

Van,aki értette,mi a gond,adott értelmes választ.Te meg itt hisztizel,hogy nyissam ki az ablakot,és páraelszívó se kell.

Nem akarom kinyitni az ablakot.Pont.

Lehet,hogy te nyitogatod az ablakodat vihar alatt,én nem.Én nem mondom meg neked,hogy mikor mit tegyél,legyszíves te se mondd meg nekem.

Amúgy meg ha hülyének tartasz,miert vitázol velem?Hagyd rám....szia.

2022. jan. 31. 00:49
 17/17 anonim ***** válasza:

Én sem értettem ezt az ablakos témát,hogy hogy jött ide. Szerintem azt hiszik a levegő páráját akarod kiszellőztetni vele. :D Amúgy van belső keringetésű páraelszívó is,csak annál érdemes odafigyelni,hogy tényleg rendszeresen cserélve legyen(ek) a szűrő(k). Szerintem még jobb is. Nincs megbontott fal meg kilógó cső és hőveszteség. Van helyette egy 2-3méteres csővezeték a plafonon és egy játékos kis orkán belülre(amennyit az elszívó elszív nagynyomáson annyit is fúj ki, jobb esetben nagyobb felületen kisebb sebességre bontva). Szóval a belső képet rontja,de legalább nem 80-100km/h-s szembeszéllel dolgozik és nem lesz baj az álló üzemmel.

Az ablakos témához meg annyit,hogy vannak beépíthető résszellőztetők.Abból is van ami szabályozható,hogy mennyire legyen nyitva.

2022. febr. 2. 06:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!