Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Áramos kis kiegészítő felújítá...

Garott kérdése:

Áramos kis kiegészítő felújítás mennyibe kerülhet?

Figyelt kérdés

Üdv!

Két kisebb módosítást szeretnék árammal kapcsolatban, és mielőtt belemennék gondoltam itt körbekérdezem, hogy ez milyen összegű lehet.

1) van a falban egy ilyen kör alakú lyuk amiben mennek a vezetékek. Abból kellene egyet elvezetni 3-4 métert, és a végére egy kettes elosztót tenni. A vezeték nem a falban, hanem a falon kívűl műanyagban futna.

2) Ez az összetettebb: A konyhában van 2 ilyen nagyobb négyzet alaú lyuk, amiben szintén vezetékek mennek, és az egyil ilyenből kellne egy olyan leágazást csinálni, amikb 1 méterre a kombinált tűzhely sütő részét tudná üzemeltetni (vagy amíg le nem cserélem, addig a sima gáztűzhely szikráztatóját).

A vezetékek állapota nem tudom milyen, de az fix, hogy 2 éve, amikor bevezettettem a gázt, akkor felraktagy egy fi relét, és lecserélték az egész biztosítékdobozt egy fizikailag nagyobbra (ennél jobban nem tudom mi lehet benne).

Előre is köszönöm a választ!

2022. jan. 27. 15:42
 1/3 anonim ***** válasza:
Ezt egy villanyszerelő megmondja kapásból. Az a kombinált tűzhely sütője dolog csak akkor működik, ha megfelelően vastag a vezeték és a felvett áramot kibírja az áramkör biztosítékja (a leírásból nem világos, hogy csak a szikráztatásra kell vagy az áram melegít).
2022. jan. 27. 16:00
 2/3 klimaesvillany pont hu ***** válasza:

A sütő nagyjából 10 ampert vesz föl, ami nem óriási áram, de azért ésszel (villanyszerelővel) kell kialakítani.

Sztem néhányszor 10ezer Ft-ot fog kérni ezért egy villanyszerelő.

2022. jan. 27. 17:13
 3/3 anonim ***** válasza:

Nah itt először is tudni kellene, hogy a falban futó vezetékek miből vannak, mert ha alu akkor ezt azonnal felejtsd el. Ha réz akkor meg 2,5 mm vastagnak kell lennie.

Én nekem van szárítóm, mosógép, mosogatógép illetve elektromos fűtés, oda vittem 2 db réz vezetéket 2.5 mm vastagot közvetlen az óra feletti biztosító dobozból... a biztosító dobozba + biztosítók lettek téve...

Sztem Te ezt a falból (kötődobozból) vezetékelést gyorsan felejtsd el, hívj szakit, kb. 40-50 ezer ft-ért megcsinálja.

Amúgy a ,,lyukakat" amiben a vezetkek futnak kötődoboznak hívják, a műanyag amiben teszed a falon kívül a kábelt az kábelcsatorna.

Ha meg csak 16 amperes biztid van az órán, akkor a sütő mellett nem fogsz tudni mosni... vagyis egyszerre a kettő nem mehet.

Vagy sütsz vagy mosol.

2022. jan. 27. 23:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!