Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ha magam vezetékelem újra a...

Ha magam vezetékelem újra a házat akkor kérhető a 32 amperes biztosíték?

Figyelt kérdés

Régi vályogház benne alumínium kábelekkel...

Az utóbbi időben a kritikus pontokon már csináltam réz kábeles hálózatot... szinte minden gép 2.5 mm vastag rézkábelre van kötve, az alun már csak a led lámpák vannak.

Az a baj, hogy szolgáltatói oldalon 1 fázis van és csak 16 amperes biztosíték, sajnos sehogyan se tudom úgy elosztani, hogy jó legyen, ha kötök be bojlert, akkor nem tudok mosni, szárítani...

Ha saját magam kötöm be az új hálózatot a házban, akkor kaphatok 32 ampert?

Illetve mérőszekrény cserét vállal e szolgáltató? Persze azt fizetném...

2022. jan. 22. 18:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ha Vas megye déli részén élsz, akkor privátban megadom a nevét.
2022. jan. 23. 15:57
 12/15 mindentudó99 ***** válasza:
Mindegy nálam is volt bővítés 32 amperre . Nem érdekelte a szolgáltatót mi van belül.
2022. jan. 23. 16:12
 13/15 anonim ***** válasza:

Az is baj, ha nem érdekelte, mert nekik a szabványosságból annyit ellenőrizni kéne. hogy van-elosztótábla (túláramvédelemmel, s áram-védőkapcsoló).

De hát az élet nem az előírások betartásáról szól, hanem a PÉNZről.

2022. jan. 23. 16:27
 14/15 A kérdező kommentje:

Itt erre felé nem tudom mi a helyzet...

Annyit tudok, hogy nem egyszer, nem is kétszer jártak itt már szakik, -nem csak villanyszerelők- akik túláraztak mindent és ez nagy része a drágítások előtt volt... ezért döntöttem úgy, hogy ennek a mukinak most utána járok, sajnos igazam is lett :/

Ebben az esetben Fi relét fogok betenni vagyis az a főbizti helyett lesz ami az én oldalamon van, az alut lehet meghagyom egy 6 amperes biztivel, pár lámpának elég lesz...

Annyi biztos, a 16 amper is elosztható lenne logisztikázva, de sajnos 2 helyre kell vízmelegítő (,,bojler") ami oda bax az egésznek...

2022. jan. 23. 16:45
 15/15 A kérdező kommentje:

[link]

Itt tart jelenleg a történet, azóta 4 biztosítékos lett...

3 áramkör + 1 fő bizti, a főbiztit akarom majd kicserélni Fi relére + 1 áramköür belefér még...

2022. jan. 23. 16:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!