Ha magam vezetékelem újra a házat akkor kérhető a 32 amperes biztosíték?
Régi vályogház benne alumínium kábelekkel...
Az utóbbi időben a kritikus pontokon már csináltam réz kábeles hálózatot... szinte minden gép 2.5 mm vastag rézkábelre van kötve, az alun már csak a led lámpák vannak.
Az a baj, hogy szolgáltatói oldalon 1 fázis van és csak 16 amperes biztosíték, sajnos sehogyan se tudom úgy elosztani, hogy jó legyen, ha kötök be bojlert, akkor nem tudok mosni, szárítani...
Ha saját magam kötöm be az új hálózatot a házban, akkor kaphatok 32 ampert?
Illetve mérőszekrény cserét vállal e szolgáltató? Persze azt fizetném...
Jah és mielőtt bárki belekötne, külső kábelcsatornákat, új kismegszakítókat telepítettem, illetve a kötő dobozokban kötésekre wagot használtam, nem szigszalagot...
Illetve a biztosító táblára akarok tenni fi relét is...
3-as, de érdekli, legalábbis az E.ON-t egészen biztosan. Nemrég volt teljesítmény bővítésem, szintén 16A-ról 32A-ra. Az igényléshez szükség volt arra, hogy az áramszolgáltatónál regisztrált szerelő aláírja, hogy a belső hálózatod is megfelel a bővítéshez. További elvárás a FI relé volt.
Kérdező, keress egy olyan villanyszerelőt, aki regisztrált szerelő a szolgáltatódnál, ő mmindent megold neked.
Aha, 3-as...
Nem rég kint járt egy ilyen muki, 2 db konnektor felszerelésért elkért 40 ezret meg előadta, hogy 2 db konnektor, 5 m vezeték, 2 kábelcsatorna, kismegszakítós doboz + 3 kismegszakító belekerült neki 30 ezerbe...
Én pénteken kipróbáltam, hogy 30 ezerért mit kapok egy elektromosságis boltban...
Eből a pénzből vettem 12 m réz kábelt, 5 db kábelcsatornát, egy spirálos lámpát 2 db led izzóval, egy kis megszakítót, egy sima színezett lámpát, kettő db konnektort, kötő dobozt, 2 kapcsolót...
Szvsz ennyit erről...
Igen, vmennyivel drágábbak lettek a dolgok, de ez a muki aki nálam járt, kiszámoltam, kb. 25 ezer ft-os órabérben dolgozott, xar munkát is csinált...
Megpróbálok a szolgáltató oldaláról szerződött szerelőt...
De gondolom ott is vannak lehúzósak...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!