Munkásokra főzni?
Köszönöm a válaszokat. Nem érdekel a sértődée, apósom tipikusan az az ember, hogy nem lehet a kedvére tenni. Ha főznék is az lenne, hogy miért ezt meg azt.. Meg amúgy is egyrészt én is dolgozok,másrészt nem fizetnének a kajáért. Tavaly festettük a nappalink, a festő hozott magával kaját, volt kőművesünk is az meg elugrott délben. Fel se merült se bennem se bennük hogy etessem.
En is a 90es években voltam gyerek, akkor emlékszem egy egy ilyen főzögetésre, de mindig ismerős jött ilyenkor, jóval olcsóbban. Ráadásul most már többet keresnek a szakik, mint egy átlag, akár diplomás dolgozó.
A fosasos sztori fentebb nagyon durva. Még egy ok, hogy max egy pohár vizet adjak. Amúgy igaz, jó szakember jól dolgozik, aki neg kókler az akkor is elbssza.
(Apósom amúgy első kisfiamnál is megsértődött, hogy nem vittük tovább az Antal nevet. Ő is Antal, a férjem is az, de mi nem ezt akartuk a gyereknek. Ezen is kiakadt. Szóval ő ilyen. Régivágású, ez tényleg jó szó rá.)

#14: nálunk ugyanígy!
Megkínáltam őket kávéval, de mondta a mester (a segéd nevében is), hogy köszi, nem szoktunk kávézni.
Előtte akartam nekik pizzát rendelni, és mondták, hogy termoszban meleg kaját hoztak magukkal.
Régesrégen még a sört is elvárták a kőműves segédmunkások, gyerekkoromból emlékszem ilyesmire... De ez már a múlté.

Kávét vagy valami üdítőt fel szoktam ajánlani, de eddigi tapasztalatom, hogy az üdítőt általában vissza utasítják pedig van itthon mindig minden: cola, sprite, fanta, 4-6 féle szörp, 2-3 féle 100%! gyümi lé. Csak sima ásvány vizet kérnek, és bizony ilyenem nincs itthon, jó nekünk a csapvíz :)) A kávét többnyire elfogadták.
Most generálkivitelezővel építkezek, nem tervezem hogy bármit is adjak a munkásoknak. Szerintem benne van az árban! Mobil wc-t is hozzanak maguknak, én csak villanyt és csapvizet biztosítok szerződés szerint.
Kaját csak akkor készítettünk, mikor a baráti kör jött segíteni, vagy munkatársak. De ekkor viszont előre megkérdeztünk mi az amit szeretnének. Viszont azért adtunk nekik iránymutatást 2-4 féle lehetőséggel. A befutó mindig a marha comb pörkölt juhtúrós strapacskával. A strapacskát készen vettük, a pöri meg alapvetően "magától" készül, szóval nem kell őrizni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!