Egy panellakáson mit lehet barkácsolni több mint egy évig és mennyibe kerülhet mindez?
Munka mellett "másodállásban" csinálgatod simán eltart egy évig, ha minőségi munkát akarsz.
Es nyilván spórolsz minimum 5 millió Ft-ot, ami 1 év alatt havi nettó 400 "bevétel".
Leginkább mit nem?
Én fél éve vettem, igaz messze nem folyamatosan csinálom, hónapos kihagyások is vannak, de még rohadtul messze a vége.
Alapból vannak dolgok, amiknek hosszú a beépítési határideje, ajtók, ablakok, biztonsági ajtó. Igaz ezek bent is vannak 1-1 nap alatt.
Nekem még az volt a szerencse, hogy aki kellett az tudott mindig jönni, gépész, burkoló, villanyszerelő.
6-7 millióra saccolom a végösszeget. Plusz ehhez jön a bútorozás.
Amúgy ezek voltak eddig :
Ablak csere (2 szoba, egyik erkélyes ott 2 ablak + erkély ajtó, másik szobában 2 ablak, mindenen redőny, szúnyog háló és bukó nyíló) 620000 Ft volt. 3 éve
Konyha ablak 2 szárnyú egyik bukó nyílós+ szúnyog háló 130e Ft. 2 éve.
Mosogató 5000.
Mosogató csap 4500 Ft.
Konyhabútor 40e ft
Munkalap 12e ft
Szállítás 12e ft.
Konyha, előszoba laminált padlóval burkolása anyag 40e ft
Szobák laminált padlóval burkolása szintváltókkal áthidalókkal 200e Ft.
Klíma 1 - 320e ft
Klíma 2-220e Ft.
Radiátor csere kB 80e Ft.
Konyhai radiátor leszereltetése fagyasztással 35e ft
Bejárati ajtó javítás 38e Ft.
Festés/festék 30e Ft. Dulux.
Gáztűzhely 25e ft
Hűtő szepseghibas fel áron 66e Ft (180 magas gorenje)
Wc csőtörés javítás 34e Ft. (ez mehetett volna biztosításra csak nem tudtam)
Most az 5 beltéri ajtó + burkolás + eredeti WC csésze csere lesz munkadij mindennel kB 210e ft, anyag kB 350e ft. 3-4 napos munka lesz.
Még kéne a régi csöveket kicseréltetni 5 rétegűre + a sarok szelepek nem jók azt is cseréltetni, nem merek hozzányúlni mert törik a cső.
Alumínium régi villany vezetékeket is cseréltetni kellene. Ezek is tervben vannak.
Eredeti Bejárati ajtó helyett is szeretnék egy szebbet de felesleges mert nem lenne jobb. Most van rácsunk is, vennék egy secdoort v hisecet több gondunk lenne vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!