Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Milyen ajtókat raknál be?

Milyen ajtókat raknál be?

Figyelt kérdés

[link]

Ilyen a lakásom, annyi a különbség, hogy a fürdőszoba ajtó a WC ajtó felé nyílik, viszont egymásra nyílnak, mindig jó nagyot koppan, ha valaki kijön a WC ből. A konyha ajtó ki lett szedve keretestül mert arra a WC ajtó nyílt rá és már úgy vettük meg a lakást, hogy a konyha ajtóban nem volt üveg, látszott, hogy a WC ajtó kilincse kitörte. Ha igy lenne a fürdőszoba ajtó, mint a képen, és nyitva lenne, nem lehetne elférni az előszobában, valószínűleg azért fordította meg a nyitási irányt valamelyik előző lakó. (egyébként a sok ütközéstől a fürdőszoba ajtó kerete és az ajtó is tiszta repedezett törött) Gondoltam most olyanra, hogy gerébtokos ajtóra lenne a WC ajtó cserélve, a nyitási irány maradna, a 2 szoba ajtó (ott a keretek és zsanérok szintén rossz állapotban vannak) teli gerébtokosra lenne cserélve, most üvegesek de ha fel van kapcsolva az előszoba vagy a konyha villany felébred aki alszik, a fürdőszobai ajtó harmonika ajtó lenne így nem lenne ütközés a WC ajtóval, kamrában van a mosógép, a kamra ajtó maradna eredeti (vagy az is Gerébtokosra lenne cserélve olyanra mint a szobaiak)

2022. jan. 7. 12:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Én is azt javaslom, hogy a fürdő és a wc legyen egybenyitva, ha ez egy panel lakás, ez valószínűleg könnyen megoldható, az egy nagyon vékony fal. Tudom, sokan nem szeretik ha a fürdőben van a wc, de itt szerintem ez a célszerű megoldás. Esetleg lehetne úgy is, hogy ameddig a wc és előrenyúlik a faltól, legyen mellette, a mostani közfal helyén egy alacsony fal, ami egy a wc-n ülő ember fejéig ér. Ez előtt a kicsi fal előtt még el lehetne menni a wc-re, és megszüntethető lenne a mostani wc ajtó, a fürdőszoba ajtó meg az alaprajzzal ellentétes irányba nyílna.
2022. jan. 7. 20:41
 12/17 anonim ***** válasza:
60%

#11: szerintem te nem vágod mekkora egy panel WC.

A WC 80 széles, 90 hosszú fülke, mögötte strang akna.

A fürdő pedig egy 160x160 alapterületű lyuk.

Nálunk még a fűtéscső is a WC felőli falon van

2022. jan. 7. 21:12
 13/17 anonim ***** válasza:
Ha a fürdőt és a WC-et nem lehet egybe nyitni, akkor felkinalkozik a konyha + nappali egybenyitása. A konyha ajtót be kell falazni/ gipszkartonozni és a konyhát teljes szélességében megnyitni a nappali felé. A gardrob szobát teljesen megszüntetném és csak plafonig erő beépített szekrenyeket tennék oda. A nappalira sem tennék ajtót, a falat ott a mennyezetig kivenném. Sokkal nyiltabbnak, nagyobbnak látszanak a terek. Ajtókat spórolsz. 5 helyett csak 3 beltéri ajtó kell. Átalakítás után senki nem mondana meg, hogy az nem egy újépítésű lakás.
2022. jan. 7. 22:06
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
#13: az meg tartófal, nem lehet csak úgy eltűntetni.
2022. jan. 7. 22:28
 15/17 A kérdező kommentje:

Ilyenek az ajtóink, ez a fürdőszoba, csak azért nem dől ki mert felül összepántoltam átmenő csavarral, a szobait nem lehet becsukni, az erkélyes meg kiszakadt ha erősen van nyitva, cserések

#9 nem lehet egybenyitni, gardróbnál az ajtó oldalon lévő falakat ki lehetne venni (kell stahikus, engedély, még jobban utálna az összes szomszéd ha ezt megvalósítanám), gardróbban van a mosógép, szárítógép toronyban, azoknak jobb ha be van csukva az ajtó legalább nem hallani ha mennek

#10 WC re nem akartam harmonika ajtót max a fürdőszobára

#11 nem lehet egybenyitni de nem is szeretném, akkor fogat/kezet mosni sem lehetne, ha épp bent van valaki, nem praktikus.

#12 igen pont akkora, és pont úgy van, nem tudom miért

pontoztak le téged.

#13 konyhát és a nappalit nem lehet egybenyitni, max egy tálalóablakot lehet vágni rá de az meg tök felesleges, meg a másik oldalt ott a hűtő, az is csak úgy fért el, hogy leszedettem a radiátort a konyhában. A "nappali" az egyben étkező is és háló is, most üveges ajtó van rajta egy pokróccal, üveg nélküli ajtó lesz rajta, mert felkel a gyerek, ha a konyhában fel van kapcsolva a villany (2 gyerekünk van)

2022. jan. 8. 01:41
 16/17 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

Ilyenek

2022. jan. 8. 01:42
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Ötletként ez a fajta megoldás olyan félúton van a rendes ajtó meg harmonika között.

2022. jan. 8. 02:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!