Miért ráznak a háztartási gépeim?
Tegnap lett csinálva új áramkör, kismegszakítókkal, sodrott réz kábelen...
3 gépről van szó, mosogatógép, mosógép és szárítógép...
Sajnos a fém részek (dob, stb) eléggé csípősek...
A régi, alu hálózaton is ráztak...
Földelés egyiken sincsen, ez lehet az oka? :(
“ Nah, fiúkák, most, hogy ezt kiveséztétek...”
Nő vagyok …
Pontosan mit kötött az a szerelő? Húzott zöld-sárgát, de nem rakott földelőszondát?
Igen, 3 eres kábelen be van kötve a föld is a biztosító táblán...
Csak az nincs leföldelve...
De egy szondát én is letudok verni, ha ez kell ahhoz, hogy ne kelljen kihúzgálnom a gépeket...
Tudod, hogy milyen mélyre kell szúrni a szondát?
Hívd vissza a szerelőt és fejeztesd be a melót vele!
Nem is értem, van 5-600 ezred gépekre, de vezetékfelújításra nincs…
Sztem ebbe most ne menjünk bele, hogy mit miért... ez nem tartozik másokra!
A földelést meg azért nem csinálta meg, mert tudja, hogy újra kell huzalozni a házat, több variációról beszéltünk, szerepelt benne a H tarifa meg a 3 fázis kialakítása is, abban az esetben a mérő óra átkerül máshová, a földelést akkor új helyen kell kialakítani...
Ez egy ideiglenes megoldás, hogy ne gyulladjon ki a ház addig amíg el nem kezdjük a vezetékek teljes felújítását...
Ez lehet évek...
Amúgy meg nem hittem, hogy ilyen hitvány villanyom van, hogy így meg ráz, de se baj, kihúzgálom a gépeket használat után, ahogy eddig is tettem...
A helyedben fognék egy mérőműszert és végigmérném az összes konnektort, lehet hogy valamelyiknél vezetékszakadás van, esetleg el van törve a szerkezete de még működik, az is lehet hogy valahol beázás volt és áthúz a vezeték.
Voltam olyan öreg házban ahol azért volt feszültség a földelésen mert egy konyhai lámpa szarul volt bekötve. Ki kell mérni, kell hozzá egy mérőműszer 2 ember és fél óra.
Huhhhh..... milyen szerelő az, aki ilyen ganyolast csinal??
Hívj egy rendes szakembert! Az eletetek múlhat rajta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!