Elektromos háztartási eszköz teljesítményét hogy számolja ki a gyártó?
Most konkrétan az Electrolux EIT61443B főzőlapját néztem. A leírásban a következők szerepelnek:
Bal hátsó zóna: indukciós, 1800/2800W/180mm
Bal első zóna: indukciós, 2300/3700W/210mm
Jobb hátsó zóna: indukciós, 1800/2800W/180mm
Jobb első zóna: indukciós, 1400/2500W/145mm
Elektromos teljesítmény (W): 7200
Hogy jön ki a 7.200.W? Mert ha a főzőlapok max. teljesítményét összeadom, az 11.800.W
Tehát nyilván nem így kell kiszámolni, de akkor hogyan?
Avval kell kezdeni hogy az villanyos főzések egy nagy átverésre épülnek . És ahogy az egyes írja.
Egy szere minden üzemelne,nincs kismegszakító ami bírja hosszú távon .
És egyáltalán nem környezet barát.
És így számolnak .
Ha az áramkör egy hőt fejlesztő ellenállást működtet , akkor az áramforrásból felvett energia egyenlő az ellenálláson felszabaduló hővel. Ez a fogyasztó elektromos munkája. Az elektromos munka jele: W mértékegysége megegyezik az energia mértékegységével, tehát joule (J).
#3: Miért is kéne Joulet megadni, nem teljesen mindegy? Ha megadják, hogy a leadott energia 1000 J, azzal mire mész, ha nem tudod, mennyi idő alatt adja le? Ha meg odaírják hogy mennyi idő alatt, akkor gyakorlatilag wattod adtak meg. Egyébként ez indukciós, nem ellenállásos fűtés, de ez mindegy.
#Kérdező: Bal kezeddel fel bírsz emelni 50 kilót, meg a jobb kezeddel is, de ez nem jelenti azt hogy két kézzel pontosan 2x50=100 kilót tudsz felemelni. Na ugyan ez van a főzőlappal. A bal oldali "égő" lead 2000 wattot, meg a jobb oldali is, ha külön-külön mennek, de egyszerre nem tudnak ennyit.
Köszönöm, a lényeget megétettem, bár a fizikai ismereteim elég hiányosak, ezért a részletekbe menő fejtegetés nekem kicsit magas. Egyszerűen csak kiváncsi voltam rá, hogy akkor mi alapján jön ki a megadott teljesítmény.
Mivel még most tervezem megvásárolni a főzőlapot, ezért még nem olvastam el a részletes leírást/használati utasítást, ezért nem tudom megmondani, hogy abban benne van-e, hogy egyszerre nem tudom/nem lehet minden főzőlapot max. fokozaton üzemeltetni (mondjuk nem is valószínű, hogy szükség van rá), de mostmár tudom.
4-es te láng elme vagy?!
Joule az tényleges,hő a Watt az csak egy fogyasztási érték érted a különbséget ?
1 watt az a teljesítmény, amelyet 1 J munka 1 s alatt létrehoz.
Tökmindegy mit írsz, mindegyikkel kifejezhető pontosan.
De lovagolhatunk azon, hogy watt az a hatásos teljesítmény(leadott). Mert van látszólagos és meddő, amelyeknek más a jele és mértékegysége.
A fogyasztás az wh wattóra (amit a fogyasztásmérőd mér), az más.
Most komolyan ekkora fogyatékos vagy és nem érted, vagy csak unatkozol és azért kötekszel itt?
Először is, a hasznos hő Joule, a hasznos fűtőteljesítmény Watt, a felvett energia Joule, a felvett teljesítmény Watt.
A felvettet is lehet Wattban és Jouleban is mérni, meg a leadottat is, attól függően, hogy egy adott időtartamra, vagy másodpercenként akarjuk meghatározni (az, hogy nem J hanem kWh a használt mértékegység a felvettnél, most teljesen mindegy, még mielőtt ebbe kötsz bele)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!