Megéri kicserélni a nyílászárókat és a radiátorokat?
Sziasztok!
Most költöztünk családi házba (120 m2 alapterület, 2 szint + padlás), nyitott, gravitációs fűtési rendszer van vegyes 38w totya kazánnal. Az a baj, hogy hiába fűtünk be és lesz nagy nehezen 20 fok estére, reggel alul újra 16, az emeleten meg 14 fokra hűl vissza. Arra gondoltam, hogy mivel a radiátorok is a 80-as évek óta ott vannak (két lemez egymással párhuzamosan a kinézetük, nincs is a lemezek között behajtogatva a vékonyabb lemez, mint a maiakon), biztos nem olyan jó a hatásfokuk; illetve régi fakeretes ablakok vannak, szellősen beépítve (többet én fújtam körbe purhabbal, mert egyszerűen lehetett mozgatni a falban).
Ha korszerű radiátorokra cserélnénk a régieket, és műanyag ablakokra a fákat, könnyebben meleg lesz, nem hűl majd annyira vissza reggelre? Kevesebb fa fog fogyni?
Sziasztok!
Köszi a válaszokat.
Ablakok, ajtók cserélve lettek, nagy a különbség a korábbihoz képest, most már akkor is tudunk csinálni 20 fokot könnyen, ha kint mínuszok vannak, és reggel is marad 17-18.
Ma volt kint radiátoros szaki, szerdán kapom az árajánlatot a 13 radiátor, műanyag nyílt tágulási tartály, keringető szivattyú, puffertartályra.
Nem tudjátok, számít-e, hogy a szivattyú az előremenő vagy a visszatérő ágra van rakva? Azt írta valaki, hogy a visszatérőre kell, de a szaki szerint mindegy. Illetve ha jól gondolom, ha lesz puffertartály, akkor már csak a szivattyúval együtt fog működni a rendszer, nem lesz gravitációsan is működtethető, mit gondoltok, ez nem baj?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!