Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Melyik a legjobb fűtési módszer?

Melyik a legjobb fűtési módszer?

Figyelt kérdés

Jelenleg kandallónk van, plusz gáz, általában a kandallót használjuk. Viszont sokszor érzem, hogy nem fűti be eléggé a házat (kb.19-20fok van estére, ha reggeltől tüzelve van. Reggelre lemegy 14-15 fokra). Tudniillik, a ház nincs szigetelve. Lehet, hogy ez lenne a probléma?

A jövőben szeretnénk szigetelni, de érdekelne, hogy kinek milyen fűtési módszer vált be.

Nem vagyok otthon a témában, de gondolom, hogy padlófűtés nem jöhet szóba, mert akkor mindenhol fel kell szedni mindent, ugye?

Amin gondolkodtam, az a vegyestüzelésű kazán, ismerősöméknek olyan van és látszólag jóval kevesebb tüzelőanyagot fogyaszt, mint a kandalló, és sokkal hamarabb bemelegíti a házat. De persze bármilyen másfajta módszerre kíváncsi vagyok.

Esetleg valaki tudja, hogy egy ilyen terv (kazán “betelepítése”) megvalósítása mennyibe kerülhet manapság?

2021. dec. 13. 11:27
 1/9 anonim ***** válasza:
80%
Szigeteljétek le normal nikecellel vagy lélegzőssel, maradjon a gáz . Vegyestüzelés nem szabalyozható macerás és extra drága . Zöldpanik politika megadoztatja betiltja hamarosan mint a szenet . Klima es infrapanel fűtés is gagyi .
2021. dec. 13. 12:02
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Kandalló nem egy ház kifűtésére lett kitalálva, és igen, nem hatékony, mert a meleg jelentős része kiszáll a kéményen. Ilyen szempontból a cserépkályha sokkal jobb.

Ami a vegyestüzelésű kazánt illeti, nem nagyon ajánlom. Ha csak nincs ingyen a fa, akkor kb soha nem fog megtérülni.

Akkor már jobb egy szigetelés és a jelenlegi felállás megtartása. Vagy, ha van valami jó pályázat, akkor napelem plusz hőszivattyú.

2021. dec. 13. 13:42
 3/9 A kérdező kommentje:
Kedves 2-es, ilyen pályázat már jött szembe velem, ezt tényleg meg lehet igényelni egy sima kis magánszemélyként? Olyan hihetetlennek tűnik az egész..🙂
2021. dec. 13. 13:52
 4/9 anonim ***** válasza:
14%
Baromság és semmit nem er a napelemes rendezer hacsak nincs unalmadban zöldet jatszani . Emeli a ház ertéket egy profi rendszer de az lazàn 10 milkó . A hőszivattyú kiépitese drága elektromossagot gogyaszt zajos . Egyik sem térül meg mert a költségei vele jarnak , meghibádodhat a napelemek eseteven 3 évenként új generácíók kerülnek a piacra . Uri móka ez nem több , az elemes autózás meg pedelec ebike erollerrel egyetemben .
2021. dec. 13. 15:02
 5/9 anonim ***** válasza:
63%

Én kondenzációs kazánt javasolnék. A padló fűtést meg elfelejteném.

Annál igazi meleget sosem fogsz érezni.Ahol ilyen fűtés van,99% ban megtalálható a falon a radiátor is .Közösségi fűrdőkben nagyon alkalmazzák,biztos hogy senki sem éget meg a túl meleg radiátortól.A padlófűtést,kandallót egy kategóriába tenném.Mind a kettő a látványnak szól.A gázkazán éjjel-nappal azt a hőt biztosítja amire beállítod.A kondenzációs kazánok már nagyon jó hatásfokkal működnek,nem 1 gáz zabálók. A használati meleg vízet is megoldja ,ha kell.

2021. dec. 13. 17:58
 6/9 anonim ***** válasza:
88%
a kandalló a létező leghatékonytalanabb fűtés...igazából nem is arra találták ki.
2021. dec. 13. 19:33
 7/9 anonim ***** válasza:

"Jelenleg kandallónk van, plusz gáz, általában a kandallót használjuk."

Ez a gáz, ez mit takar? Gázkazán? Vagy konvektorok?

2021. dec. 14. 10:09
 8/9 A kérdező kommentje:
7-es, konvektorra gondoltam. Elnézést a pontatlanságomért.😊
2021. dec. 14. 14:23
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Félreértettél. Én azt kérdeztem mi az ami van. Vagy a gáz úgy van, hogy be van hozva a gázcsonk az udvarra és passz? A kandalló van, plusz gáz mondatból én azt raktam össze, hogy van valami gázkészüléked. Ami már megvan. De, ha nincs, konvektort semmiképpen nem telepítenék. Akkor már inkább kondenzációs gázkazán nagy méretű radiátorokkal. Mondjuk emiatt nem a padozatot kell szétverni, mint a padlófűtés miatt, de ez is elég nagy kosszal és porral tud járni, főleg ha mekk mesterek csinálják. Ugye a kandalló amiatt nem kóser egy egész ház kifűtésére, mert egy fűtőtest sugároz is hőt szerte a helyiségbe, meg lekeveredik róla a meleg levegő. Na nálatok csak egy fűtőtest van, a kandalló. A sugárzó hője csak abban a helyiségben érvényesül, amelyikben van. A többi helyiségbe csak a légáramlás révén jut el a hőjéből. És ez kevés. Nomeg ha a házad hőigénye mondjuk -5 fokban 12 kW, de a kandallód csak 8 kW teljesítményű, akkor a nagyobb hidegekben nyilván nem fogod tudni kifűteni vele az egész házat. Olyan fűtési megoldás ad jó komfortot mindenütt, ahol a hőtermelő berendezés (kazán) hője minden helyiségbe úgy jut el, hogy sugárzó hője is legyen (radiáció), ne csak a másik helyiségből beszivárgó langyos levegő (konvekció).
2021. dec. 14. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!