Hőhidat hogyan lehet megszüntetni?
A legjobb az lenne ha kívülről lenne szigetelve.
Ha ez nem lehetséges, akkor belülről is okés, de úgy kellene rögzíteni a falra, hogy ne kerülhessen be a pára a szigetelőanyag és a fal közé.
Nekem 12 éve csinálták meg belülről xps-sel.
Azóta semmi bajom vele. Nem tudom milyen ragasztót használtak. Előtte fórumon mondták, hogy csakis külső szigetelést. Neten találtam horribilis pénzért belső szigetelésre javasolt anyagot. Végül maradt az xps.
A problémát az okozza hogy hideg a falazat. Ha belülről szigetelsz, még jobban csökkented a fal hőmérsékletét! Ennyire egyszerű.
Kívül ki kell vágni/vésni a betont hogy hozzáférj a lábazathoz és oda ragaszd fel az XPS lapokat. A szigetelés érjen legalább 80 centivel a padló szintje alá (ablakoknál ki tudod mérni)
Sajnos láttam már lebontott belső szigetelést. Úgy nézett ki alatta a fal, mint valami árvíz káros épület. Ujjammal ki tudtam lökdösni a maltert a fugákból.
Utolso kicsit masrol beszelsz.
A falnak birnia kell a hideget. Vicces lenne ha szetmalana attol, hogy nincs belulrol futve egy resze.
Ahogy irtuk, ugy kell megoldani, hogy a para ne mehessen be a szigeteles moge. Ha alulrol feljon a viz az regen rossz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!