Melyik ajánlat tűnik a legjobbnak ablakcserére?
Tudom, sok múlik a részleteken, de gondoltam megkérdezem itt a hozzáértőket, hogy szerintetek a profil neve, mérete és az ajánlat ára alapján melyik ajánlat a legreálisabb az adatokhoz képest?
Négy ablakos cégtől kértem írásban ajánlatot a két szobás lakásunk összes ablak és bejárati ajtó cseréjére.
(nappali erkélyajtóval, hálószoba, konyha és bejárati ajtó) szúnyoghálóval és rolóval és munka utáni javítási munkálatokkal együtt.
Az ajánlatkérő levélben 3 rétegű, 88+ Kömmerlinget kértem, de a négyből csak az egyik, a legdrágább tartalmazza ezt a típusú és méretű profilt, aminek az ára számunkra túl sok, tehát mit gondoltok erről a négy ajánlatról ebből a minimális infóból:
1. Rehau Synego 72AD 3,1 millió Ft
2. Kömmerling 76AD 2,3 millió Ft
3. Rehau Synego 80MD 2,6 millió Ft
4. Kömmerling 88MD 3,9 millió Ft
vagy ebben a sorrendben:
2. Kömmerling 76AD 2,3 millió Ft
3. Rehau Synego 80MD 2,6 millió Ft
1. Rehau Synego 72AD 3,1 millió Ft
4. Kömmerling 88MD 3,9 millió Ft
Erőssen filózok azon, hogy a 3 helyett csak 2 rétegű ablakokat kérek, már ez is csökkenteni fogja az árat.
Maga a lakás az egy 77-ben épült 30 cm-es tégla falú épületben van.
1. A három rétegű ablak csak minimálisan drágább.
2. A bejárati ajtó egy ablakos cégnél kb a háromszorosa egy normális bejárati ajtónak.
Én a legolcsóbbat választanám, így is piszkosul drágának tűnik egy kétszobás lakáshoz.
Hello.
76AD-at válaszd, viszont ne engedj a 3as üvegezésből. A profil U értéke 1,1, míg a 88-asnak is 1, de a legjobb szigetelt profiloknak is 0,8körül van. Míg az üvegezés 1,0 a 2-es és akár 0,5egy jobb 3as esetében. Az üvegfelület mindig jóval nagyobb a profil felületénél, így a teljes ablakra számított hőveszteséget az üveg befolyásolja a legjobban.
Ha jól emlékszem a 76-os kömmerling max 40mm-es üvegezéssel készülhet, ami 4low-e-14-4-14-4low-e méreteket jelent.
Itt opcionálisan "tuningolhatod" az ablakod
-melegperem -->helyettesíti az aluminium távtartót, így megszünteti a vonalszerű hőhidat. A felára szinte semmi.
-mivel társasházi lakásról van szó, így ha a zajszűrést is növelnéd (már ha zajos környéken laksz) külső üvegnek kérj ragasztott biztonsági üveget(az asszimetrikus üvegszerkezet is jobb zajszűrő tulajdonságokkal rendelkezik. 6-12-4-12-4 lenne így a szerkezet.
Bejárati ajtót viszont ne itt vegyél, egy lakásnál (gondolom folyosóra nyílik) nem annyira fontos a hőszigetelő bejárati ajtó. Inkább nézz egy acél biztonságit, olcsóbb és biztonságosabb is.
Nagyon köszönöm az eddig kapott, már nagyon hasznos válaszokat, feltöltöttem ide mind a négy ajánlatot (természetesen a cégek nevei nélkül):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!