Lapostető felújítására tett ajánlat jó megoldás lenne?
Társasházban nincs ilyen, hogy "azok akik nem áznak be nem akarják felújítani a tetőt".
Van közös képviselő?
"úgy akarja felújítani, hogy a régi borításra tenné az új bitumenes szurkosvásznas borítást."
Ha a meglévő tető páraelvezetése megfelelő, akkor akár 1 rtg megfelelő vastagságú palaörleményes lemez is elég lehet. Ahhoz, hogy pontosat tudjunk mondani látni kellene a tetőt.
"Jó megoldás-e ez, ha csak egy része lesz felújítva a tetőnek?"
Ha ezzel megoldódik a beázás akkor igen.
Egyetértek az előttem szólóval.
Viszont valahogy meg kell egyezni a felújításban, sajnos ez a társasház átka.
Nálunk 3 szintes, az alsók csak a pincét újítanák, szigetelnék, a felsők csak a tetőt, a középsők meg semmibe nem akarnak fizetni. Ez így nem megy, kell egy normális pénzügyi/felújítási ütemezés.
Persze ez sem egyszerű, mert hiába vagyok építész, és jeleztem, hogy a tető kritikus állapotban van, a 25 éve folyamatosan átázott kőzetgyapottól gyakorlatilag beszakadhat a 30 éves fafödém, senkit nem érdekel - mert felső vagyok, tehát elfogult tetőmániás :)
Nem feljelenteni kell!
- Először írásos hibabejelentés a társasháznak címezve közös képviselőnek küldve, kérés a hiba kijavítására (választ várva a megtett intézkedésről)
- 2. Ha nem történik semmi 2 hét alatt akkor írásos felszólító, hogy kéred a hiba kijavítását és a halogatás miatt keletkező kár megtérítését.
- Ha ez sem segít akkor jegyző, birtokvédelem illetve járási építésügy (talán most éppen örökségvédelmi és építési osztályként futnak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!