Viega 703110 típusú szifont mosdókagylóhoz hogyan kell bekötni?
Próbálkoztam vele, de sehogy se jön össze. 2 db gumi is van, egy szürke és egy fekete, de mindkettőnek a mosdó felső részén kell lennie?
a pár ábrán, amit találtam, úgy tűnik, h igen.
így viszont baromi ronda. ráadásul a víz is kicsorog mellette.
valaki szerelt össze ilyen típust, és megosztaná velem, hogy csinálta?
Egy van alul, fent nincsen. Fönt nincs mit tömítsen. Fentről folyik a víz le, és alul csatlakozik a szifon része. Fent egyszerűen lefele folyik a víz a mosdó kerámián, nincs mit tömíteni.
A felső rács szerepe, hogy összehuzza és ráhuzza az alsó tömítést, miután összecsavarozod.
Ha a fenti rács alá teszel tömítést és megnézed, nincs mit tömíteni. Csak alátét szerepe van, de így meg eltartod a mosdó kerámiától a rácsot, és nem szép, valamit fennakad a kosz a perem miatt.
nem nagyon értem.
itt nincs semmi menetes eleme ennek, csak egymásba kell csúsztatni őket, ahogy nézem.
másik: igen, 2db gumi van, egy szürke és egy fekete, na de akkor melyik hova jön pontosan? én it az ábrákon úgy látom, mintha a fémkarika alá menne (legalábbis a szürke), de ha azt mondjátok, h a kagyló alá megy mindkettő, oké, úgy szebb, csak akkor hogy megy alá mindkettő? pontosan hova és milyen sorrendben?
2 napja ezzel szenvedek és csak nem akar összeállni a kép.
vagy a másik lehetőség h hiányzik esetleg egy elem, de lényeg h ebben semmi menetes nincs, lefotóztam, ami van, itt látható, és tényleg nem értem:
nem engedte a képfeltöltést betenni ... akkor nemtom.
valaki leírná nekem h fent, ahol a lefolyócső találkozik a mosdóval, ott pontosan hogy vannak a gumik és melyik elem milyen sorrendben jön?
megköszönném
A linked alapján a kép jó.
Fent gumi dugó, alatta fém tányér. Aztán 0-50mm ami a szaniter. Utána lent tömítés( ami passzol neked a kettőből), aztán egy műanyag rész csővel. Felül csavar bele és a jelzett 0-50 távolságba összehuzatod fentről a csavarral( szoruljon a szaniterrel).
Alul van 1 tömítés ami passzol neked.
köszi mindenkinek, de sajnos nem megy.,
már kezdem azt hinni, h hiányzik egy elem a csomagból.
mi szorítja oda alulról a lefolyócsövet a mosdókagylóhoz? ilyen elemet nem találok semmit ...
akkor mindkét gumi (szürke nagyobb + fekete kisebb) alulról menne oda, és valaminek szorítania kellene, gondolom, na de ilyet nem találok a csomagban.
vagy mit rontok el? eskü már megbolondulok ettől a szifontól, megpróbálok nézni másikat sztem, csak persze kérdés h ezek a mosdólefolyók pl. szabványméretűek ? nehogy kisebbet vagy nagyobbat vegyek ...
próbálom a képet, de nekem azóta se engedi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!