Vettünk egy házat aminek penészes a padlója?
Sajnos ez előfordul a legjobban szigetelt házban is, a belső hőmérséklet, a különböző kipárolgások (ember, ruhaszárítás, fürdővíz) miatt, ha műanyaggal (laminált, PVC) le van zárva a padozat.
Ha régi fa parkettára volt rakva a PVC és az még használható, akkor hagyjátok teljesen kiszáradni - fűtés mellett legalább fél év - és utána lehet csiszolni, lakkozni.
Ha használhatatlan, akkor meg felszedés után csak természetes fát tegyetek - parketta, hajópadló, szalagparketta (nem azonos a laminálttal) [link]
Én laktam ilyenben, ezért nem tudlak azzal biztatni mint a 2-es válaszoló.
Ha az aljzat vizes és nem tud szellőzni, akkor pont ugyanolyan penész képződik a hajópadló alján mint a pvc padlón.
Sajnos dohos szag lesz a szobában.
Mi is ezért szedtük fel annak idején a "kifogástalan" hajópadlót, és utána derült csak ki, hogy csupán a felső felülete volt már "kifogástalan", az alja és a párnafák már szétrohadtak.
Ezért mi azt csináltuk, hogy a beton kapott egy kátránypapír szigetelést és még egy betont és erre ment rá burkolat.
Nem is volt büdös/dohos utána már.
A hajópadló idővel szét fog rohadni, ha nincsen alatta vízszigetelés.
Egy kőházhoz amúgy is valamilyen kőburkolat, járólap az ideális, amit közvetlenül ragaszthatsz az aljzatbetonra.
A hajópadlót természetes keményolajjal kezeld, ne lakkal. Párnafából vehetsz kezeltet, a kitöltésre jó a homok, vagy más ami jó páraáteresztő.
Ha betonozva van, és nem vizes a fal, akkor esélyes, hógy nem is lesz, mert a beton gyengén páraáteresztő.
Homok helyett én néznék valami hőszigetelést, ami nem penészedik, jó páraáteresztő.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!