Mennyivel lett kevesebb a fűtési költség?
Olyanok válaszát várnám,akik régebbi házat,( tégla, gázszilikát stb építőanyagból épült) külsőleg szigeteltek.Mennyivel csökkent a fűtési költség.
Légyszi,olyan ne írjon,aki csak hallotta,hogy a szomszéd mesélte,hogy mit mondott,aki már látott olyat!
A környezetemben van néhány háztartás,ahhonan van tapasztalat,de nekem nem meggyőző.
Érdekelne még más saját tapasztalata.
Jól teszed, hogy nem hiszed el a szomszédok spórolásos meséit.
Ugyanis csak a külső szigeteléstől nem fog csökkenni -számottevően- a fűtési költség. Így az ára se térül meg az életben.
Sőt, még az is elképzelhető, hogy emelkedik a fűtési költség, mivel lehet, hogy elektromos párátlanítót kell majd használni és/vagy állandóan szellőztetni kell, hogy ne penészedjen majd a lakás.
Födémszigetelés és nyílászáró cserénél fog csökkenni a fűtésköltség.
Nem mesélt senki különösebb nagy spórolásról,egy sima kádár kocka szigetelés, fűtés korszerűsítés volt közel 3 millió.
Volt 50 ezres gázszámlájuk hidegben azelőtt, aztán lett belőle 35..
Épp ezért nem értem ezt a sok szigetelős beruházást.
Megspórol 15 öt mondjuk 6 hónapban.
Az évente 90 megtakarítás. Közel 30 év alatt jön vissza rajta a befektetés.
És akkor még nem számoltam azzal,hogy a kazán garancia idő letelte után pár hónappal valami panel kiment,ami 115 volt..
Inkább csak azt látom,hogy ész nélkül költik az emberek a temérdek pénzt a hülyeségre.
Én nem számolgattam forintra, mert egyik évben hideg a tél, a másikban meg nem, meg közben kazánt is cseréltünk stb.
Ami viszont nekem fontos, hogy régen reggel télen mielőtt elindult a kazán a konyha sarkában 14 fok volt volt és penészedett a fal, szigetelés után 18 alatt még nem láttam és a penész is se jött vissza. A másik ami még sokat számít (nekem), hogy sokkal egyenletesebb a meleg a lakásban, régen az volt, hogy a radiátor mellett sültem meg, ha meg 2 métert odébb mentem fáztam. Szigetelés után nem kell már olyan forróra állítani az előremenőt, és a fenti probléma is megszűnt.
Ilyen szempontból (komfort érzet) abszolút megérte szerintem, és mivel a saját kényelmemre költöttem a pénzt, nem érdekel a megtérülés.
Én csak azt látom, hogy a szemben lévő szomszédom sok millióért szigetelt családi házában, minden reggel gumilehúzóval húzzák le télen a vizet a konyhaablakukról.
A külső szigetelés előtt nem volt ilyen gondjuk.
Aztán hány ilyet ismersz?
Facebookon tele vannak az építőipari témájú csoportok a tróger munkákkal,lehúzásokkal és a sok negatív tapasztalattal.
Azt látom,hogy akinek nincs ideje kivárni azt a néhány valóban jó munkát végző szakembert vagy nem tudja megfizetni a horror áraikat az jobb ha bele sem kezd.
"Facebookon tele vannak az építőipari témájú csoportok a tróger munkákkal,lehúzásokkal és a sok negatív tapasztalattal."
Hát haver, ha te ott keresed, akkor járjál a vasműszakiba élelmiszert venni!
Egyáltalán nem ott kerestem szakembert,de a semmitől sokkal több információt össze tudsz gyűjteni tapasztalatokból és ötletekből olyan emberektől, akik már túl vannak egy olyan munkán,ami másnak még csak tervben van.
Egyébként meg szerinted,ha nem mások tapasztalataiból lehet tájékozódni legegyszerűbben, akkor hogyan?
Ne gyere nekem a nagypályás szöveggel,mert azzal már tele van a padlás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!