Fűtés zóna vezérlő?
Sziasztok 2 fűtesi kör van a házunkban. Vettem egy compuhter zonavezérlőt hozzá és van 2 brh zóna/váltó szervomotorom. Sikerült leírás alapján mindent a helyére kötni. Úgy van hogy t1be ha bekötöd a termostátot és feltekered a fűtést akkor z1en megjelenik a jel és kinyitja a szelept (kék+ fekete kábel kombinációja) . Eddig minden fasza...
Viszont ezeknek a szelepeknek kéne még 1 jel ami bezárja a mágnesszelept (kék plusz barna kábel kombinációja- barnának viszont sehol nincs helye) különben nyitva marad a szelep ,viszont ezt a jelet sehol nem kapom meg. Szóval az a kérdés hogy van olyan szelep aminek nem kell jel hogy zárjon? Vagy ez hogyan müködik?
A szervó motor minek? Szelep is meg motor is? Nem értem.
Kell rugós visszatérésű szelep. Villanyra nyit, nincs villany zár.
Ergó folyamatos jel jó a szelepednek? Vagy csak impulzus kellene, mert nem mindegy.
Mi a cuccaid típusa?
Esetleg megrelézed a z1 kimenetet. Így ha a z1 van villany, a relé meghúz. Addig van jeled míg van kimenet. Ha megszűnik a jel, relé elejt, és a nyitó kontakton zárási jelet ad. De ez folyamatos jel! Amíg nem kap nyitást ismét. Ez így jó lenne?
Nem kell folymatos jel csak egy par másodperces mert csak nyitnia kell meg zárnia a szelepnek ami pár másodperc, képes megállni akár félállásba is (ha nem kb elég ideig jelet).
Szóval ehhez vezéréléshez jobb lenne egy egyszerű szelep.
Vagy a relés megoldás amihz szerintem én már kevés vagyok.
2 db Brh szervómotor zóna/váltó szelep
+Computherm qz4 zónavzérlő.
Amúgy egyszer egy villanyszerelő itt volt dokat telefonàlgatot ő is relékt akart berakni (a telfonos segítsége javasltára) de sehogy nem ment neki azóta sem lattam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!