A fugák egy szintben szoktak lenni a csempékkel, vagy kicsit mélyebbek?
A neten fugázós videókban azt mondják, hogy a fuga száradjon kb. 30 percig, és aztán nedves szivaccsal töröljük le a felesleget. Úgy tapasztaltam, hogy ilyenkor a fuga egy szintben marad a csempe felszínével. Ez normális, ilyennek kell lennie?
Mivel a csempék pereme általában kicsit domború, ezért nekem esztétikusabbnak tűnik, ha a kicsit bemélyed a fuga, amit csak úgy tudok elérni, hogy a szivaccsal törlés után végighúzom az ujjamat a fugán.
Melyik a helyes elérendő állapot? A fuga egy szintben a csempefelszínnel, vagy kicsit bemélyedve ahhoz képest? Ti hogy csináljátok?
Mélyebbek.
Keress egy képet vagy videót, látszik az!:)
Nem szabad fél órát várni, addig megköt a fuga.
Egy oldalt gyorsan kifugázok, és már mosom is le.
Persze a technika sokat számít.
Lehet, hogy sokat vártam, 30 percet, mert ez volt a fuga zacskójára írva, és az volt a baj.
A neten most azt láttam, hogy addig kell várni, amíg a fugák mellett a csempén kifehéredik a felesleg fuga, amiből ugye kevesebb van, és amikor az fehér, akkor a csempék közötti még nem száraz. Majd megpróbálom így.
Nedves szivaccsal sokáig kell dörzsölni/simogatni, a míg a kellő mélységet el nem éred.
A szivacsot nagyon gyakran kell öblíteni.
A 30 perc szerintem reális.
De ha mondjuk nem megfelelő arányban keverted a fugázóanyagot, vagy nincsenek rendesen kitisztítva a fugák fugázás előtt, akkor túl hamar kiszárad, és nem is lesz tartós.
"Nedves szivaccsal sokáig kell dörzsölni/simogatni, a míg a kellő mélységet el nem éred."
Igen, túl óvatosan csináltam, mert nem akartam kimosni a fugákat véletlenül, de most egy következő szakaszon kipróbáltam, hogy erőteljesebben dörzsölöm, és valóban kialakultak a mélyedések maguktól. Szóval határozottabban kell bánni a szivaccsal valóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!