Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » A fugák egy szintben szoktak...

A fugák egy szintben szoktak lenni a csempékkel, vagy kicsit mélyebbek?

Figyelt kérdés

A neten fugázós videókban azt mondják, hogy a fuga száradjon kb. 30 percig, és aztán nedves szivaccsal töröljük le a felesleget. Úgy tapasztaltam, hogy ilyenkor a fuga egy szintben marad a csempe felszínével. Ez normális, ilyennek kell lennie?

Mivel a csempék pereme általában kicsit domború, ezért nekem esztétikusabbnak tűnik, ha a kicsit bemélyed a fuga, amit csak úgy tudok elérni, hogy a szivaccsal törlés után végighúzom az ujjamat a fugán.

Melyik a helyes elérendő állapot? A fuga egy szintben a csempefelszínnel, vagy kicsit bemélyedve ahhoz képest? Ti hogy csináljátok?

2021. okt. 15. 07:58
 1/10 anonim ***** válasza:
85%

Mélyebbek.

Keress egy képet vagy videót, látszik az!:)

2021. okt. 15. 08:26
 2/10 A kérdező kommentje:
Akkor valamit nem jól csináltam a szivaccsal, mert ha végighúzom a felületen, akkor lehozta a felesleget, de egy szintben hagyja a csempék felszínével a fugát, nem mélyíti be.
2021. okt. 15. 09:19
 3/10 anonim ***** válasza:
65%

Nem szabad fél órát várni, addig megköt a fuga.

Egy oldalt gyorsan kifugázok, és már mosom is le.

Persze a technika sokat számít.

2021. okt. 15. 09:25
 4/10 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy sokat vártam, 30 percet, mert ez volt a fuga zacskójára írva, és az volt a baj.

A neten most azt láttam, hogy addig kell várni, amíg a fugák mellett a csempén kifehéredik a felesleg fuga, amiből ugye kevesebb van, és amikor az fehér, akkor a csempék közötti még nem száraz. Majd megpróbálom így.

2021. okt. 15. 09:28
 5/10 anonim ***** válasza:
A kis bemélyedést inkább esztétikusnak tartom. Egyébként szemlélet kérgése, kinek melyik tetszik jobban. Gyakoribb a bemélyedéses megoldás.
2021. okt. 15. 09:57
 6/10 anonim ***** válasza:
79%

Nedves szivaccsal sokáig kell dörzsölni/simogatni, a míg a kellő mélységet el nem éred.

A szivacsot nagyon gyakran kell öblíteni.

A 30 perc szerintem reális.

De ha mondjuk nem megfelelő arányban keverted a fugázóanyagot, vagy nincsenek rendesen kitisztítva a fugák fugázás előtt, akkor túl hamar kiszárad, és nem is lesz tartós.

2021. okt. 15. 13:44
 7/10 A kérdező kommentje:

"Nedves szivaccsal sokáig kell dörzsölni/simogatni, a míg a kellő mélységet el nem éred."

Igen, túl óvatosan csináltam, mert nem akartam kimosni a fugákat véletlenül, de most egy következő szakaszon kipróbáltam, hogy erőteljesebben dörzsölöm, és valóban kialakultak a mélyedések maguktól. Szóval határozottabban kell bánni a szivaccsal valóban.

2021. okt. 15. 15:24
 8/10 anonim ***** válasza:
65%
Úgyúgy, jó lesz az csak bele kell jönni, nem agysebészet.
2021. okt. 15. 15:29
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell bemélyíteni, mert össze-vissza göröngyös lesz a fuga akkor, nem tudod egyformára csinálni mindenhol. Letörlöd nedves szivaccsal a csempére került felesleges fugát és annyi.
2021. okt. 15. 17:45
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Ja és a 30 perc is hülyeség. Szétkened a fugát, amennyire szeretnéd és már rögtön törölheted is le.
2021. okt. 15. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!