Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Laminált padló sakkozáshoz...

Laminált padló sakkozáshoz segítség?

Figyelt kérdés

Lesz majd segítségem, de addig se árt felkészülni.. szóval tanácsot szeretnék klikk-es laminált padló lerakásához. A helyiség egy tetőtér, két helyiség tulajdonképpen, amik középtájt egy boltíves ajtón keresztül kapcsolódnak, egy-egy ablak amik az ajtó felé néznek.

A beeső fénnyel párhuzamosan raknám a padlót.

Ha lehet teljesen egyberaknám az egészet: azaz a kb 1m széles ajtón keresztül kapcsolódna a két helyiség.

Az egyik szoba szélessége 2,08 laminált padló a másik pedig 2,8

Feles eltolást ajánlottak.

Ez remélhetőleg minden adat..szóval gondolnám kezdem a bal oldali szobánál

1-1-0,08 (ez egy 9cm-es darab..pech..) a második sor 0,5-1-0,58 lenne

Hogy érdemes folytatni? hogy érdemes összekapcsolni a másik szobával? (az ajtótól valótávolság a szoba végéhez nézve kb azonos, de csak kb..érdemes lerakni az egyik helyiséget és a másikat visszafelé rakni az ajtótól? van-e valamilyen trükk, amivel csökkenthető a keletkező hulladék? pl a 0,58-as elem párja egy 0,42 hosszú, aminek hiányzik az eleje...

2021. okt. 12. 18:35
 1/6 anonim ***** válasza:
64%

Semmi szükség feles eltolásra, ha a minta nem követeli meg, és lesz legalább 15-20 cm átfedés, a leesővel kezdheted a következő sort.

Mivel neked 9 cm esett le, azt tedd félre, kezdj egy félbevágott lappal 2. sort.

A 3. sort kezded a 9centissel, a 4-et a 2. sorban leesővel és így tovább. Nincs hulladék és megvan a megfelelő takarás is.

2021. okt. 12. 18:57
 2/6 A kérdező kommentje:

Az egyszerűség kedvéért tegyük fel, hogy a szélesség 2,1 padló. akkor a javaslatod szerint így menne:

1-1-0,1

0,5-1-0,6

0,1-1-1

0,4-1-0,7

Mivel fózolt padló ezért talán jobb ha van benne valami nagyobb rendszer. másrészről a lakás lenti helyiségét hivatásoosok tették le és volt egy hasonló szoba. Ragaszkodva a feles eltoláshoz (azt mondták "ez előírás" nem is teszik le máskép) olyan +25% laminált padlóra volt szükség.. rendelhettem utána..

2021. okt. 12. 19:11
 3/6 A kérdező kommentje:

vagy lehet hogy félreértés volt, mert nem 9cm "esik" le, hanem annyit kell még az első sorhoz tenni, és lehet erre gondoltál inkább:

1-1-0,1

0,5-1-0,6

0,9-1-0,2

0,4-1-0,7

0,8-1-0,3

van némi eltolódás, de végülis van benne rendszer.

2021. okt. 12. 19:15
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom, nálam 3 szobát raktam a fenti módon, a leesővel folytatva (egynél 2 sort vittem, mert ugyanúgy kicsi volt a takarás mint nálad), és nem látható a mintázatban a toldás. Azért is írtam, ha a minta nem kívánja meg. Úgy viszont sok lesz a szemét. Próbald ki pár darabbal, nem feles fedéssel. Az baromság,hogy előírás, esztétikailag lehet rá szükség adott esetben.
2021. okt. 12. 19:18
 5/6 anonim ***** válasza:

[link]

Na itt is a leesővel folytatja, de 30 centit ír minimum, szóval a feles fedés fölösleges.

2021. okt. 12. 19:24
 6/6 anonim ***** válasza:
75%

Én most rakom. Sajnos felesben raktam az egyik szobában, béna is lett, főleg, hogy nem párhuzamosak a szembefalak, elcsúszott a találkozási pont menet közben.

A legeslegeslegeslegeslegegyszerűbb, hogy az elsőt lerakod a sarokba, de előtte levágod az egyharmadát a kezdetéből. Utána befejezed a sor végét a szembefalon.

A második soron kétharmadot vágsz a kezdetnél, majd szokásos módon szembefalon befejezed.

A harmadik soron teljes lappal kezded, szembefalon befejezed ahogy esik.

Így elérheted, hogy a laptoldás szépen sávot rajzol a padlón, nem összevissza lesznek a találkozások, és mindenhol kötésben találkozik. Plusz a hasas szobafalak sem fognak bezavarni.

Nem ez a leganyagtakarékosabb megoldás, ha a lap/szobafal arány úgy jön ki, de szép lesz.

Főleg, ha a mintaegyeztetést is megteszed, azaz nem véletlenszerűen veszed ki a csomagból a lapokat, hanem előtte szortírozod, és szépen sorban válogatva rakod le.

2021. okt. 12. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!