Mennyit kérhet egy gázszerelő egy fél milliós gázkazán beépítésért?
Figyelt kérdés
Minden cső már ki van hozzá építve. Egy régi kazánt kéne lecserélni újabbra.2021. okt. 9. 18:08
1/8 A kérdező kommentje:
Úgy is feltehetem a kérdést, mennyi a reális ár érte?
2021. okt. 9. 18:56
2/8 anonim válasza:
A gázkazán ára tökmindegy, az számít, mennyi meló van vele.
3/8 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondták annyiba kerül a szerelés amennyibe kerül a kazán. Ezt én nevetségesnek tartom fél milliós kazánnál fél miliőt kérni a szerelésért.
2021. okt. 9. 19:05
4/8 anonim válasza:
Igazad van.
Lehet, hogy a dupláját is elkéri majd.
5/8 anonim válasza:
Semmi köze a kazán árának a szerelési költségekhez, aki ilyet mondott, annak fogalma sincs a témáról.
A szerelési költség attól függ, mennyi munka van vele, ez lehet akármennyi is, a példád szerint a kazán árának akár 3-5-szöröse is, a körülményektöl függöen.
6/8 anonim válasza:
Már nincsen olyan, hogy "reális ár".
Kis rabló van meg nagy rabló.
7/8 anonim válasza:
A régi kazánhoz kiépített csövek nem biztos, hogy jók az újhoz. Lehet, hogy a kémény kivezetés is máshova esik. Nálam a kazán csere munkadíja kb 100.000 volt, de a 300.000 Ft-os kazánon kívül még 120.000 volt az egyéb anyag.
8/8 anonim válasza:
Hetes jól írja. Ha nyílt égésterűt cserélsz kondenzációsra, akkor az bizony kéményes költségeket fog hozni magával. Ha nem, akkor a munkadíj olyan hatszámjegyű lesz, de nem félmillió. Leszedi az egyiket, felrakja a másikat, beköti, kondenzvíz elvezetést megoldja, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!