Hogyan lehetne megoldani, hogy ne kelljen kiköltözni a felújítás idejére?
Villanyvezeték csere,konyhabútor csere, fürdő újra burkolása, utána pedig festés mindenhol. Nem tudunk kihez költözni ez idő alatt, és arra sincs pénz, hogy addig valahol kivegyünk valamit. Ráadásul terhes is vagyok, igaz még "csak" négy hónapos.
Aki átelt már ilyent, akár terhesség nélkül, hogy oldotta meg, hogy tette élhetővé, kibírhatóvá?
Én éppen most vagyok túl rajta.
Rettenetesen szörnyű volt, csak az ellenségemnek kívánom
Persze nem mindegy, hogy egy családi ház, vagy egy panel.
Én egy 63 nm-es panelben lakom a lányommal.1+2fél szobás.
Úgy kezdődött, hogy először a fürdőszoba+WC, ezzel együtt a két fél szoba festése.
Azt ígérték, hogy kb. 1,5 hét amíg nem lehet használni a fürdőszobát. Több mint három hét lett belőle!!!
A két fél szobában összehúzták a bútor a szoba közepére, (ennélfogva sajnos a padlószönyeget nem is tudtuk kicserélni, mert minden szoba be van bútorozva), és ezeket kifestették. Addig a nappali szolgált az életterünkké, ide hoztuk át a lányom ágyát, és az íróasztalát, mert ő többnyire home officban dolgozott, és az én matracomat is, ezen aludtam a földön.
Én, bár falsík alatti WC-tartályt tetettem, de álló, hátsó kifolyású WC-t vettem hozzá, mert ezt minden nap munka után csak úgy visszarakták nekem mielőtt hazamentek (Ha fali WC-t veszek, akkor azt nem tudják esténként visszarakni. Legalábbis nekem ezt mondták.). Sokszor nem sikerült jól, és csöpögött belőle a szennyvíz. Mivel napközben is otthon volt valaki, mikor már nem bírtuk tovább, akkor megkértük a szakembereket, hogy menjenek már le cigizni, és addig rakják vissza a WC-csészét, mert nagyon kell...
És három hétig a mosogató szolgált az egyetlen tisztálkodási lehetőségként. Ezt gondolom nem kell részletezni...
Aztán visszakaptuk a hálószobáinkat, és nappalit kellett(volna) kiüríteni. De a nagybútorokat itt is csak a szoba közepére lehetett húzni. Mikor ezt az erkéllyel együtt kifestették, akkor a konyhát költöztettük be a nappaliba.
No ez megint igencsak emberpróbáló volt.
Főznöm ugyanúgy kellett, mert enni kell, és a rendelést nem engedhettük meg magunknak. Tűzhelyem viszont nem volt. Vettem a két lapos rezsót, és a nappaliban bevonszolt étkezőasztalon főztem mindent. Ott vágtam fel a húst, ott ettünk, ott volt felállítva a rezsó és a mikró. És minden nap a fürdőszobában a mosdókagylóban mosogattam.
Hát túléltük, de mivel a lányom volt otthon többet, ő szó szerint belebetegedett, mert alig ivott, hogy nem kelljen pisilnie, és ettől napról napra betegebb lett, a végén már alig bírt felkelni az ágyból. Ez a pandémia kellős közepén volt, ekkor vettük fel a védőoltásokat is. Ez nem könnyítette meg a helyzetünket.
Ja, és mindemellett van egy cicánk. És nem is arra akarok kitérni, hogy a szívem szakadt meg érte, mert egész nap nem evett, nem ivott, nem pisilt, míg ott voltak a szakemberek, mert annyira félős, hogy elbujt valahova, és nem jött elő, míg el nem mentek. Hanem ennél fogva, nekem minden este, még el kellett zárnom mindent, el kellett torlaszolnom a wc-t és fürdőt, mert az ajtókat leszedték, de míg nem volt kész, a cicánk ha bemegy beleeshetett volna a strangba. És nagyon alaposan felmosni, mert hiába másnap ott folytatták a festést ahol abbahagyták, egész éjjel a cica sétált, és nem sétálhatott bele a festékbe.
Hát szóval én megértem a helyzetedet, mert mi sem tudtuk megoldani, de nem tudom, ha tisztában lettem volna vele, hogy milyen rettenetes, képes lettem volna-e rávenni magam, hogy belevágjunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!