Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Gázkonvektor megéri, van...

Gázkonvektor megéri, van gazdaságos?

Figyelt kérdés
Így hirtelen a fűtési szezon elején, lakásfelújítába kezdek.. Van egy ezer éves éti termotéka 25 es gázkazános rendszerem ami látott szebb napokat is a kwmény is hagy némi kívánni valót maga után konkrétan egy új gázkazános rendszer esetén a ház falára kívülről kellene szerelni egy új keményt mivel ez olcsóbb és egyszerűbb mint a régit gatyába rázni.. Mivel vidéken lakok ahol szó szerint nincsen szakember amik vannak azok elérhetetlenek vagy csak egy bizonyos típushoz értenek csak.. Így azon gondolkodom hogy a régi rendszert gázkonvektoros rendszerre cserélném le mivel szerintem minden szempontból olcsóbb. Mire kell figyelni mennyire éri meg és milyen energia hatékonyságúak vannak? Illetve a fürdőszobába mit javasoltok? Mert ott eddig radiátorral volt megoldva a fűtés

2021. okt. 6. 22:34
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
10%
Ezeket felteszed egy gázasnak is és szépen megtervezi neked a rendszert. Nem bizonyos típusokhoz ért, hanem ahhoz ért, ami jó... Én sem foglalkozok sz.rral a saját szakterületemen, mert semmi értelme nincsen.
2021. okt. 6. 22:43
 2/19 anonim ***** válasza:
84%

"mivel szerintem minden szempontból olcsóbb"

Minden szempontot nem vettél figyelembe.

2021. okt. 6. 22:57
 3/19 A kérdező kommentje:
Minden szempontot arra értettem, hogy fenntartási költségek későbbiek mivel mint említettem vidéken lakok így nagyon nehéz szakembert találni ha történetesen olyan rendszer kerül telepítésre amit nagyon kevesen ismernek illetve drága az alkatrészek hozzá . Hallottam már olyat is hogy a gáz szerelő csak az a berendezés után válal garanciát amit ismer mer ajánlani.. Telepítés téren pláne mint említettem nekem új keményt is kellene venni a ház oldalára.. Csövek sem használhatóak az új rendszerhez kb.a gáz kazánnal egyidős rozsdás rozoga acél csövek.. De szívesen meghalgatok minden más egyéb észre vételt.
2021. okt. 6. 23:10
 4/19 anonim ***** válasza:
29%

Akkor nagyon egyszerűen: konvektoros rendszert már évek óta nem lehet kiépíteni, legálisan új gáztervvel.

Feketén meg senki nem fogja bevállalni.

A másik hogy ha már gáz, akkor a konvektornál pazarlóbb fűtés nem igazán van.

Innentől kezdve pedig a kérdésre a válasz: nem véletlen tiltották be a konvektorokat.

2021. okt. 6. 23:44
 5/19 anonim ***** válasza:
17%
Utolsó, te mi a sz.rról beszélsz??? A régi konvektorok vannak betiltva, amiket kizárólag használtpiacon vannak jelen. Ugyanúgy lehet kiépíteni konvektoros fűtést, mint bármi mást is.
2021. okt. 6. 23:47
 6/19 anonim ***** válasza:
37%

#5 látszik, hogy rettenetesen alultájékozott vagy. Évek óta bevannak tiltva a nyíltégestérű gázkészülékek. Meglévő régi konvektoros rendszernél a készüléket (gázkonvektort) cserélheted újra, vagy akármilyen ezeréves szarra is.

Ugyanígy működik a nyíltégéstérű gázkazánoknál is.

Viszont új rendszernél (kiépítésnél) ma már kizárólag csak kondenzációs gázkazánt lehet üzemeltetni.

A kérdező pedig a meglévő központi fűtését akarná cserélni konvektorra, amihez új gázterv kellene. Ez pedig legálisan nem kivitelezhető.

Tájékozódj mielőtt osztod az észt, az internet a barátod.

2021. okt. 7. 00:10
 7/19 anonim ***** válasza:
20%
Igen, és mit is akarsz ezzel mondani? Az áruházakban kapható gázkonvektorok mind teljesítik ezt a követelményt. Az meg netto ostobaság, hogy a régi konvektorokat le kell cserélni újra. Sehol, senki nem kötelezett ilyenre senkit, nem tudom honnan szedted ezt az információt. Az meg vicces lenne, ha nem lehetne gáztervet csinálni legálisan. Kicsit nem ártana gondolkozni, hogy milyen zöldségeket állítasz.
2021. okt. 7. 00:14
 8/19 anonim ***** válasza:
81%

7-es te tényleg ilyen hülye vagy, vagy csak tetteted? Az 5-ös leírta, hogy már csak a meglévő konvektoros fűtésnél lehet az általad említett áruházas konvektorokat felszerelni/cserélni.

Érted? Akinek nincs pénze központi fűtésre, konvektorral fűt 30 éve ami egyszer csak beszart neki, az elmegy vesz egy újat és bekötteti a régi helyére.

De ha te a központi fűtésedet akarnád kidobni, és a helyére konvektort rakatni azt szabályozás már évek óta nem engedi!

2021. okt. 7. 00:30
 9/19 anonim ***** válasza:
0%
Én nem így tudom! Linkeld be kérlek. Ha ez így lenne, akkor senkinek nem érné meg gázüzemű fűtőtestet tartani raktáron, mert nulla kereset lenne rá.
2021. okt. 7. 00:45
 10/19 anonim ***** válasza:

"Ha ez így lenne, akkor senkinek nem érné meg gázüzemű fűtőtestet tartani raktáron, mert nulla kereset lenne rá."

Ezt a logikai eszmefuttatást kifejtenéd?

2021. okt. 7. 06:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!