Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Honnan tudom eldönteni, hogy...

Honnan tudom eldönteni, hogy egy termosztát kompatibilis-e a kondenzációs kazánommal?

Figyelt kérdés

2021. okt. 3. 16:15
 1/6 mindentudó99 ***** válasza:
Szerintem mindegyiknek jó kell lenni hozzá. Nekem hagyományos tekerős volt. Lecseréltem digitálisra. Akár mit csináltam is fűtött. A bekötést se nagyon lehet elrontani. Visszavittem hoztam egy ugyan olyan márkát csak komolyabbat az meg jó. Milyen kazán? Márka?
2021. okt. 3. 16:40
 2/6 anonim ***** válasza:
Minden termosztát kimenete lényegében egy kapcsoló, és két vezetéket nyit vagy zár. Ha a beállítotnál hidegebb van akkor bekapcsol, ha melegebb akkor meg ki. A többi az csak okosítás meg csicsa.
2021. okt. 3. 17:47
 3/6 A kérdező kommentje:

"Ha a beállítotnál hidegebb van akkor bekapcsol, ha melegebb akkor meg ki."

De akkor honnan tudja a kazán, hogy hány Kw-on fűtsön?

2021. okt. 3. 21:47
 4/6 mindentudó99 ***** válasza:
Termosztátnak semmi köze a kazánhoz azon kívül hogy ki be kapcsol. A kazán madj annyira dolgozik hogy elérje a kellő hőfokoz
2021. okt. 4. 05:23
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekem a kazanos ceg azt mondta, hogy a mai kazanokban nincs mar 2 vezetekes kapcsolo. Vagy legalabbis amit ok adnak abban tuti. (Vaillant)

eBus-os.

2021. okt. 4. 08:07
 6/6 anonim ***** válasza:

Jah meg annyi, a szerelovel pont ezt beszeltuk, hogy ezen az eBus-on kommunikal a vezerlo, ami a futes teljesitmenyet szabalyozza.

A regi kazannal belotted a termosztaton, hogy 23 fokot akarsz, akkor 23.5-nel kapcsolt le a termosztat. Utana meg par percig keringeti a vizet, hogy huljon. Lenyegeben tulfuti a szobat es vagy megy a kazan vagy nem megy. Szabalyozni csak annyira fog, hogy ha a viz meleg akkor nem futi annyira. Egyebkent csak on vagy off allapot van.

Az ujabb kazanok beszelgetnek a termosztattal. Ha kozelebb ersz a kivant hofokhoz akkor leszabalyozza a viz homersekletet. Olyan mint az inverteres klima. Ez igy elvileg gazdasagosabb.

2021. okt. 4. 08:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!