Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Indirekt fűtésű HMV tároló...

Indirekt fűtésű HMV tároló hőfok érzékelője?

Figyelt kérdés

Van egy 24kw-os új kazán és egy 95literes új hmv tároló, amit csőkígyón keresztül indirekt fűt a kazán. A tárolóban van egy cső, amibe a kazán hőfok jeladóját kell feldugni. Én koppanásig feltoltam a szenzort, így a tároló közepétől leljebb van kb 10 centivel.

Ha azt akarom, hogy 50 fokos víz legyen a tárolóban, akkor a kazánban a kívánt hőfokot 36-ra kell állítanom. Ha 50-re állítom, akkor felfűti a vizet vagy 80 fokig.

Nyliván nem a felső, legforróbb vízréteget méri a szenzor, hiszen a felétől leljebb van 10 centivel, de normális ez a működés?

Előre is köszi!

#gázkazán #HMV tároló #kondenzációs kazán #hőfok szenzor #indirekt fűtésű #haszálati melegvíz
2021. szept. 20. 20:01
 1/7 A kérdező kommentje:

A hmv tárolóba dugott szenzort adaptálni kell a kazánhoz?

Valahol ki lehet választani, hogy hőszenzort vagy termosztátot kötök rá. Egy paramétert át kell írni?

Vaillant EcoTec pro 25kw kazán.

2021. szept. 21. 03:33
 2/7 anonim ***** válasza:

Hőérzékelő szenzor sok típus van, rossz beállításnál másképp mérnek.

A kazánnál meg kell lenni a szenzor fajtának. Nem hinném, hogy belsőleg állítható ( hőfokszabályzók 6-10 félét is tudnak).

Valamint ha nem egy helyen vagy ugyanazzal a szenzorral szabályoz és nézed a hőfok értéket, akkor lehet eltérés.

2021. szept. 21. 11:27
 3/7 anonim ***** válasza:

NTC érzékelőt írnak.

Esetleg lehet korrekciós értéket beírni programba?

2021. szept. 21. 12:11
 4/7 anonim ***** válasza:
Vagy csak szervíz fér hozzá. Vagy nem lehet.
2021. szept. 21. 12:20
 5/7 klimaesvillany pont hu ***** válasza:
A Te érzékelőd NTC?
2021. szept. 21. 15:38
 6/7 A kérdező kommentje:

Igen, ntc érzékelőt adtak hozzá. Egyik felet be kell tolni a tárolóba alulról, a két méteres kábel másik felén egy csatlakozó van, ami pont passzol a kazán egyik csatlakozójaba. A szerelő rakta be.

Ecotec Pro VU 246/5-3

2021. szept. 21. 15:59
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia, hasonló problémába ütközetem és is: a kazánon beállítottam 50 C-ra, 65 C lett a tárolóban a vízhőmérséklet. Levittem a kazánnál 35 C fokra, (ez a minimum), ekkor lett 56 C fok a melegvíz hőmérséklete.

Megnéztem a kazán kézikönyvben: NTC 10kOhm-os érzékelő kell. Megmértem a szerelő által beépített érzékelő ellenállását: 6 kOhm volt. Tehát a szerelő nem megfelelő ellenállású érzékelőt épített be. Egyébként logikus: a kisebb belső ellenállású érzékelő a kazán számára azt jelenti, hogy alacsonyabb az érzékelő által mért és jelzett hőmérséklet, így a kazán jobban fűt. A kazánom azt "hiszi", hogy 35 fokos a melegvizem, közeb 56 fok a valóságban.

2021. nov. 8. 18:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!