Mi lehet az oka annak, hogy a kádárkocka házak, amiket nézünk, egytől egyig repedt faluak?
Figyelt kérdés
Általában a plafon és oldalfal körül vannak megrepedve. Néztünk olyat is, ami kívülről is ugyan ott volt repedve, azt hozzá nem értő szemmel is tudtam, hogy felejtős.
Ezek a házak 20 éve nem voltak festve stb, tehát nincsenek karbantartva.
Beszélünk statikussal is és építésszel is, mivel át lesz alakítva, de hátha addig tud itt is okosat mondani Valaki! :)
2021. szept. 23. 17:34
1/5 mindentudó99 válasza:
Mert már vagy 60 éve épültek. Valamennyit mozdulhattak azóta. Nyilván ami szanaszét van repedve azt kerülni kell. De egy két repedés nem a világ vége. Szüleim házán is volt itt ott. Főleg hogy valamikor toldottak is hozzá ott pláne. De aztán jó pár éve be lett hálózva glettelve belülről. Nem jött elő újra. Nyilván ami olyan repedés amin szinte kilátsz azt el kell felejteni.
2/5 anonim válasza:
Mert csak ennyire tartós szerkezeteket lehetett elérni a kalákával. Nem véletlen értékelik nagyobbra a világháború előtti polgári házakat.
3/5 anonim válasza:
Erősen függ attól, hogy szeizmológiailag milyen területen szerezted a tapasztalataidat. A Balaton-felvidéken sok nyaralónak repednek a falai a földmozgások miatt, amit építéskor nem kalkuláltak be.
4/5 mantis religiosa válasza:
Én a Hajdú-Biharban vettem négy éve, nagyon jó állapotú. Lehet hogy amiatt, hogy 90cm-es alapon van. 10-15 év múlva tervezem az új házamat meg építeni öreg koromra, addig biztosan kitart. Hozzértő emberek mondták.
5/5 anonim válasza:
Mert a kádárkockákat nem hozzáértő emberek építették. Láttam már löszös talajon 40 cm mély sávalappal házakat vagy olyat aminek az alapja misung volt. Népszerű volt akkortájt a betonba téglatörmeléket beledobálni. Lábazat vízszigetelése sokszor kimaradt. Koszorú pedig 100 kádár kockás házból 1-en ha van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!