Más dolog, ha a gázt palack felhasználásával kapod, amit magad szerelsz össze a vezetékkel, vagy a gázművektől.
Palackot tilos használni többlakásos házban azért, mert szivároghat és berobbanhat. Más országokban hallottam, hogy a palack engedélyezett, ha az erkélyen tartják. Ez a berobbanás a szakszerűtlen csatlakoztatás miatt nehezen elképzelhető a Gázművek gázával, hiszen azt szakemberek vezették be. A tulajdonosnak meg kötelessége jól elzárni a gázsütő, gáztűzhely (minden gázfogyasztó készülék) csapját. Így vannak szerencsétlenségek...
2021. szept. 20. 12:04
13/22 anonim válasza:
Nálunk sincs gáz, 1985ös 10 emeletes panel. Indukciólapos a főzőlap és villany a sütő. A fűtés távfűtés (melegvizes).
2021. szept. 20. 12:57
14/22 anonim válasza:
Én is laktam.olyan házgyáriban ahol nem volt gáz.
2021. szept. 20. 13:07
15/22 anonim válasza:
"Melyik panelben nincs gáz bevezetve?"
Meglepően sokban. Mivel a panelekben távfűtés van, így a gázt kizárólag a tűzhelyhez lehet használni és bizony vannak olyan panelházak, amikbe nincs is bevezetve a gáz, hanem mindenhol elektromos tűzhely van. Jellemzően a később, 80-as években épült paneleknél van ez így.
2021. szept. 20. 13:19
16/22 anonim válasza:
Pl Debrecenben a fényesudvarban 10 emeletesben sincs gáz bevezetve.
En is laktam olyan kis panellakasban,ahol az ablak nelkuli fozofulkeben villanytuzhely volt,mig a ket szomszedos nagyobb lakasban,ahol volt ablak a konyhan,(volt szellozese)gaztuzhely volt.A futes viszont mindenhol tavfutes volt.
2021. szept. 20. 14:54
19/22 Hintalow válasza:
Kb egész Káposztásmegyeren nincs gáz bevezetve, csak villanytűzhelyek vannak
2021. szept. 20. 15:42
20/22 anonim válasza:
Budán, Gazdagréten sincs bevezetve a gáz a lakásokba (Kb. 1980-as években épültek).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!