Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Panellakásban a 8cm-es gipszté...

Panellakásban a 8cm-es gipsztégla fal az tartófal vagy sem?

Figyelt kérdés

Le szeretném bontani a falakat. a fürdő s wc 8cm-esek, míg a konyhában a fürdő elválasztónál 4cm- es. sokan mondják h azt lehet bontani mert nem tartó fal. a közösképviselőnk nyaral s nem tudom megkérdezni.

1 és fél szobás lakás. a konyhában a 4 cm es falon volt egy konyha felső szekrény s csak a szentlélek tarthatta ott. mindig csak bérlők voltak néhány hónapig. én vagyok az első normális tulaj, aki felújítaná. az erkélyen a szigetelőre eszkábáltak vasrudas ponyvát amin már nem volt ponyva s nem is lehetett használni. leesett s kész csoda h otthon voltam s megfogtam h ne essen le a másodikról senkire se.

a konyhaszekrényt leszedtem s megelőztem a bajt.

azonban a gipsztégla falak agyba- főbe vannak fúrva, lyukasztva s ütve. ezért szeretném lebontani s gipszkartonfalazni.

csak szeretném tudni h itt mit gondoltok. tartófalak vagy sem? persze a közösképviselőt majd megkérdem, de nem bírok várni. ismerőseim válaszában nem bízok. állandóan ezen agyalok.

2021. júl. 21. 18:06
 1/10 anonim ***** válasza:
Mi az a gipsztégla?
2021. júl. 21. 18:37
 2/10 A kérdező kommentje:
nem tudom h mi pontosan csak olyan mintha gipszből lenne a tégla. fehér színű.
2021. júl. 21. 18:41
 3/10 anonim ***** válasza:
És tégla? nem csak gipszkarton? Akkor esetleg ytong?
2021. júl. 21. 19:09
 4/10 anonim ***** válasza:

Aligha tartófal, mert nincs hely a panelvégeket mire lefektetni a szomszédos szoba mennyezeti paneljeit is figyelembe véve. Érdeklődj a lépcsőházban, hátha valaki már lebontotta és van tapasztalata.

Nem tudod megvárni a közös képviselőt?

Nem tudod a telefonszámát? Zavarjad nyaralás közben, ez a szolgálat benne van a fizetésében. A gondnok (ha van ilyen) nem tud tanácsot adni. Ő tudja a közös képviselő számát is.

Nálunk mindez be van rámázva a lépcsőház hirdetőtábláján + a házbiztosító neve és elérhetősége is. Vezessétek be, ha ez hiányzik nálatok.

2021. júl. 21. 19:39
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Olyan nincs hogy gipsztégla, így a kérdésedet sem tudjuk értelmezni.
2021. júl. 21. 21:35
 6/10 anonim ***** válasza:

Panelben nagyon ritka az épített fal, hiszen pont annak elkerülése volt a lényege. 8-10 centis beton tartófalak léteznek, laktam olyanban, ahol ennyi volt és az bizony nem átvágható. Viszont válaszfal téglát semmiből nem gyártanak 4 cm vastagságban. Másnál is úgy van a konyha, mint nálad? Nem lehet, hogy utólag mókoltak valamit?

Egyébként nem közösképviselőre volna szükséged, hanem statikusra. Persze a 4 centit nélküle is bonthatod, annak ha akarnák sem lehetne tartó szerepe, a másik viszont kérdéses nem merevít-e esetleg valamit. Panelnál vigyázni kell.

2021. júl. 21. 21:43
 7/10 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.

a kölykök mindig letépik az ilyen dolgokat stb.

nem lehet szinte semmikor semmiért hívni. csak a feleségével lehet személyesen vestélgetni. még írni sem lehet neki stb.

gondnokról nem tudok, sohase láttam. biztos van, de én sohase láttam. takarítók is mindíg mások, eleve kész csoda ha látok...pedig csak 4 emeletes.

fogalmam sincs h mijen tégla. ytonhoz hasonlít, de nemegészen olyan. de nem gipszkarton.

a felettem lévőé ugyanolyanok a falak mindenhol.

elég bunkók a lakók...

csak azt tudom h egyszer nemrég volt a kukában gipszkarton darabok,mert felújított valaki. de azt se tudomh ki s h most az egész falat vagy csak csináltak dísznek egy amerikai konyha stílusos bárkonyhát. - ilyen a szemközti panelban van, de az totál másmilyen stb.

bizony az csak 4 cm, vagy vékonyabb a konyhánál.

statikust már próbáltam hívni is s e-mailt is küldtem, de semmi.

földhivatalt mondtak h ott érdeklődjek, de ott pontosan megvan a szakkifekezése amit nem árultak el nekem s arra is időpontot kell kérni stb.

jó h válaszoltatok, mert legalább tudom h van aki látott már 4 cm tartófalat.

de amúgy nálam eléggé gányoltan van, mert a plafonon elvannak csúszva a téglák. nem is egyforma hosszúságúak.

2021. júl. 21. 22:13
 8/10 anonim ***** válasza:
Hivj masik statikust.
2021. júl. 22. 04:40
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha a közös képviselő elérhetetlen, akkor beszéljetek össze és váltsátok le. Azért közös képviselő, hogy az egész közösséget képviselje és ne a feleégét lehessen csak hívni. Én -mert sürgős volt - még külföldön is hívtam őt és zokszó nélkül adott tanácsot, tájékoztatást.

Elnézést, hogy nem a feltett kérdésre válaszoltam, de a kérdezőnek hasznos lehet. Én 23 évig voltam vezetőségi tag egy lakásszövetkezetnél, régebben.

2021. júl. 22. 08:57
 10/10 A kérdező kommentje:

hát a szomszédok....

nem normálisak. azt sem lehet megbeszélni velük h a közszertárba mit hogyan rakjanak.az ajtóba tettek egy egész kanapét ami rámdőlt s akié volt a kanapé mindenféle hazúg k@rvának elmondott, hiába mutattam a sérüléseimet.

nem vagyunk panelprogramba miközben minden más panel fel van újítva s ez a legrégebbi panel. vizesek a falak a folyosón.

a raktárba 5 évig nem raktam semmit. most a biciklimet tárolom de mindig tönkre tették a szomszédok. most is kénytelen vagyok kint tárolni s kamerával védeni. én nem hobbiból tartom a bicajt, azzal megyek munkába. mégis mindig tönkre teszik. ugyanolyan jogom van hozzá. hiába írtam a közösnek. mindenhol van kamera csak nálunk nem. sok panelnek a közösképviselője ez a férfi, de erre szarik le a legjobban. a szomszédok bunkók, nem lehet velük sehogyse kommunikálni. volt h mások mondták h gyűjtsek aláírásokat a panelújítás miatt. erre felháborodott mindegyik szomszéd....

beteg állatok, legszívesebben elköltöznék.

hétvégén s ünnepnapkor is zajonganak, újítanak pedig az büntetendő. egyszer hívtam ki a zsarukat s rágógumizták az ajtómat.

2021. júl. 22. 19:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!