Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » WC tartályból folyik a víz,...

WC tartályból folyik a víz, hogyan lehet megszerelni?

Figyelt kérdés

Az a fajta tartály, aminek a tetején van a lehúzó gomb. Miután visszatöltött a víz, akkor is folyamatosan csordogál a víz a wc-be. Leszedtem a tetejét, az a középső hengeres dolog nem ereszkedik vissza teljesen. Ha kézzel lenyomom, akkor eláll a víz csordogálása.

Albérletről van szó, mondtam a problémát a tulajnak, aki közölte, hogy vegyek egy új tartályt. Úgy tudom, hogy ez nem az én dolgom. Ráadásul soha semmi problémájuk nem volt az évek alatt, soha semmiért nem szóltam, pedig lett volna rá okom bőven. Nem gondolom, hogy ezt nekem kellene megvenni. Nem én tettem tönkre, szimplán csak használva volt.

Valamilyen úton meg tudom ezt javítani házilag? Jelenleg nincs 10ezer Forintom tartályt venni és szerelőt fizetni. Ha lenne valami barkács megoldás, akkor inkább megpróbálnám megcsinálni.

2021. szept. 10. 12:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg lehet cserélni benne azt a valamit nem kell az egész tartályt legalább is nekünk jó lett utánna.
2021. szept. 10. 13:02
 2/12 A kérdező kommentje:
és hol szereztétek?
2021. szept. 10. 13:13
 3/12 anonim ***** válasza:
69%
Kezdő megoldás lehet, hogy elzárod a vizet, leereszted a tartályból is a vizet és beleöntesz egy üveg ecetet. Lehet, hogy csak a sok vízkő miatt nem zár a tömítés. Ha még mindig ereszt akkor is elég általában csak a leeresztő szifon tömítést cserélni.
2021. szept. 10. 13:13
 4/12 A kérdező kommentje:
öntöttem már bele vízkőoldót, kijött belőle elég sok kosz, de nem oldotta meg a problémát. Azt a tömítést hogyan kell cserélni? Nő vagyok és nem tudom hogyan kezdjek hozzá, hol vegyek olyat, hogyan szedjem szét.
2021. szept. 10. 13:17
 5/12 anonim ***** válasza:

Némi kis segítség az induláshoz.

https://www.youtube.com/watch?v=c5LmKiSDE5Y

[link]

2021. szept. 10. 13:26
 6/12 A kérdező kommentje:
köszönöm, megnézem!
2021. szept. 10. 13:29
 7/12 anonim ***** válasza:
49%

A belselye alapján döntsed el, hogy milyen. A régi hagyományos a "dömötör", ehhez mindent kapni és olcsó.

Az újabbakhoz, mint geberit stb is van, de drágábbak, szerelésük kicsit nehezebb.

2021. szept. 10. 13:57
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Probléma szokott lenni, hogy a vízkőoldózástól érdes lesz a műanyagok felülete, és az úszó akadozva mozog, ílyenkor kénytelen vagy a teljes belét kicserélni. Másik, hogy maga a szeleprendszerbe ha bele is megy egy kis kosz, akkor már nem tud rendesen lezérni, mert valahogy a víznyomást is hasznosítja a végén a tökéleset záráshoz. Ki kell szedned a szelepes részt és apró darabokra szedni, mert valahol belül beragadhatott valami apró szemét ami miatt nem zár. Én is így jártam egy csőtörés után.
2021. szept. 10. 14:19
 9/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítséget! Így már van némi elképzelésem, hogy mit kell csinálni.
2021. szept. 10. 14:51
 10/12 anonim ***** válasza:
citrom savval kell vízkőteleníteni, mert az nem tesz kárt benne. Ipari szintes is ezt használjuk, és nem véletlenül!
2021. szept. 10. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!