Mennyi ideig lehet tégla fal homlokzatot bepucolás nélkül hagyni?
Figyelt kérdés
Kádár kocka családi ház utca fronti burkolata esik le szépen, mivel az előző tulaj azt a 600IQ döntést hozta, hogy beltéri festékkel legyen lekenve a ház kívűl.
Na most én jövőre tudom bebudgetelni a rendes felújítást, de addig esztétikusabbnak találnám a csupasz tégla falat mint ezt a félig leesett rom stílust.
Okozna kárt a házban az eljövendő Ősz-Tél-Tavasz? Szigetelés nem szempont, mert most sincs.
2021. szept. 8. 13:26
1/3 anonim válasza:
Hát nem tudom. Nem egy olyat házat láttam már, ahol 15-20 éve a csupasz tégla van és nincs semmivel bepucolva. Vagy pénzük nem volt, vagy akaratuk. Tény, hogy a házak még mindig állnak. Gondolom a hideg- és a meleg elleni szigetelés egy nagy nulla, de 1 évet mindenképpen kibír.
2/3 mindentudó99 válasza:
Na ja 20 éve állnak így házak. Össze nem dől. De az biztos hogy megszívja magát a tégla ha eső éri. Aztán ha vizesen bevakolod lehet nem jó.
3/3 Senior Séf válasza:
A vakolatlan tégla legnagyobb ellensége a fagy. Beszívja a vizet, aminek ugye fagyás közben nő a térfogata, és feszegeti a tégla pórusait. Mindazonáltal a kádárkockák nem mai gyerekek, az akkor készült téglák vígan elvannak 40-50 évig is csupaszon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!