Víz üveg eltávolítása burkoló téglából? Kép csatolva.
Beköltöztem az új házamba és az előző tulaj vízüveggel lekente a burkoló téglát, mert azt hitte, hogy attól szebb lesz, de csak fehér foltos lett. Van valami megoldás az eltűntésére? A csiszolás elég macerás lenne, lemosnom nem sikerült. :( illetve szeretném a festék se tapadna meg rajta.
Szia!
Amikor a vízüveg megszárad, szilícium-dioxid képződik, és ezt a „szilikizálódást” nem lehet megfordítani. Ezért a vízüveget a megfelelő értelemben már nem szabad eltávolítani. Ha kisebb csepegő foltok vannak, akkor esetleg eltávolíthatja azokat, ha felmelegíti. Ha kifogyott a vízüveg, azonnal cselekednie kell, és nagyon jól nedvszívó anyaggal, például papírral vagy homokkal kell megkötnie. Ez később már nem lehetséges.
Szia!
Vízüveg:Nátrium-szilikát
A nátrium-szilikát a nátrium-karbonát és szilícium-dioxid ömlesztéses reakciójában állítható elő.Erősen lúgos kémhatású anyag.
A lúgot,hogy oldja lúg. A savat lúggal,a lugot savval közömbösítünk.....
Azt szerintem nem távolítod el. Én megpróbálnám átfesteni ilyesmivel. Persze nem ész nélkül, mint az előző tulaj, hanem csak egy kis, eldugottabb felületen először.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!