Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ha egy vasbeton házban a...

Ha egy vasbeton házban a szomszéd leáztatott, és a rozsda beleszáradt a vakolatba, azt mivel lehet kiszedni?

Figyelt kérdés
A fal megbontása és újravakolás nélkül.
2021. szept. 2. 21:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Azt csak úgy hogy levered és újra vakolás. A rozsda meg a korom atüt mindenen.
2021. szept. 2. 21:44
 2/7 A kérdező kommentje:
Sok éve volt már ilyen, és akkor kaptam valami szert. Azzal ötször áttörölve lejött a rozsda, némi festékkel együtt. Már csak újra kellett festeni.
2021. szept. 2. 21:49
 3/7 anonim ***** válasza:

Én elsőre azt javasolnám, hogy mégis le kéne verni a vakolatot, újravakolni, glettelni és festeni. Ha csak vékonyan ráglettelsz és festesz, akár már a festés alatt átüthet rajta ismét a rozsdafolt.

Ha mindenáron el akarod ezt kerülni és előtte mással próbálkoznál, akkor megpróbálhatsz salétrom eltávolítót használni rá. Olyan salétrom eltávolítót keressél, amiben hangyasav a hatóanyag. A hangyasav a rozsdával egy enyhén kékes, vízoldható anyagot képez, aminek a nagyját vízzel ki lehet szedni és a maradék talán kevésbé zavaró árnyalatot ad, mint a barna.

2021. szept. 2. 21:52
 4/7 anonim ***** válasza:
56%

Nehogy leverd a vakolatot.

Ami laza le kell kaparni persze, de utana javítás aztán festés.

Ha nincs áztatás, nem lesz több rozsda.

Ez nem salétromosodás, hogy folyamatosan nedves lenne a fal, hanem egyszeri beázás volt.

2021. szept. 2. 22:11
 5/7 anonim ***** válasza:

Haat. A statikusok azt szoktak mondani, hogy ha rozsdasodik a vas a betonban akkor nagyobb es nagyobb teruletet fog a vas foglalni mert a rozsda nagyobb terfogatu. Egyszer a beton repedni fog es elenged, aztan leszakad a vasrol egy darab.

Lehet nem adtam at tokeletesen az infot laikuskent, de szerintem ha rozsdafoltos mar a beton akkor az annyira nem jo.

2021. szept. 3. 08:10
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

#5: minden betonban felületi rozsdás a vas.

Ha folyamatosan ázik, akkor lesz az a problema amit írtál, nem 1 vagy 2 leáztatástól.

2021. szept. 3. 08:21
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
lehet, hogy tévedek de pl a mosható diszperziós festék egy műanyagos réteget képez a falon száradás után. szerintem azon nem tud átjönni már száradás után semmi. a másik ami ugyanilyen gyanta alapú az a diszperziós alapozó amit a diszperzit alá szoktak kenni mint tapadóhíd.. Sztem az sem igazán engedi át a rozsdát, de ha ez nem működne ami tutira működhet az a vízzáró réteg (szintén alapozóréteghez hasonlóan használják) amit fürdőszobába és vizes helységekbe szoktak alkalmazni.
2021. szept. 3. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!