Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Kb mennyiből jönne ki egy...

Kb mennyiből jönne ki egy ilyen felújítás?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez nagyon relatív, nem lehet pontos árat mondani és függ a minőségtől is.

Adott egy 100nm-es ház, azt szeretnénk felújítani. Statikus látta, szuper állapotban van, de szeretnénk modernizálni.

-8 normál és két pici (wc+fürdő) ablak cseréje és egy bejárati ajtó

-teljes padlózat cseréje, alászigetelése

-padlás szigetelése

-1-2 fal bontása, 1-2 fal felhúzása (szeretnénk egy szobát felezni valamint kialakítani egy előszobát)

-teljes konyha cseréje

-teljes fürdő+wc cseréje

-vezetékek áthúzása

Nyilván be is szeretnénk rendezni, de az ráér apránként, a felsoroltak lennének első körben

Mi a véleményetek?:)

2021. szept. 1. 23:23
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez minden tovabbi nelkul lesz vagy 15 millio, de inkabb tobb, ahogy mostababan az anyag- meg szakember-arak emelkednek.
2021. szept. 1. 23:33
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ablakok+bejárati ajtó beépítéssel (visszajavítást is beleértve) simán lehet 1,5 millió. Nekem 2 nagy + 2 kicsi ablak volt mindenestül (számlásan) ~450 ezer.

Padlás szigetelés 600 ezertől felfelé, de simán lehet millió felett is (feltéve, ha a padlásszigetelés alatt a tető hőszigetelését éted, és nem a födémre akarsz csak kőzetgyapotot lerakni). Körülbelül 4-6 ezer/négyzetméter áron számolhatsz (nem a ház, hanem a valóban szigetelndő felület területét számolva).

Konyha (beleértve a konyhabútort gépekkel, burkolást, festést, minden apróságot) 1-3 (mérettől és igényektől függően) millió, nagy szórás van mind a konyhabútor, mind a gépek, mind a burkolatok árában.

Fürdő+wc hasonlóan a konyhához elég tág tartomány. Nekem 12 nm-es fürdő, mindenestül (beleértve a vezetékek és csövek teljes cseréjét a helységen belül, összes burkolat, festés, szaniterek stb.) volt (wc nélkül, az külön van nálunk) 1,2 millió, és nem a drága dolgokat válogattam össze. Szóval 1,5 millió alatt ne számíts rá.

Vezetékek áthúzása nagyon lutri, annak függvényében hogy tényelg csak "húzni" kell, vagy vésni is. Látatlanban nehéz rá bármit mondani, de legnagyobb valószínűséggel 500+ ezer.

Összességében ha nem legolcsóbb, hanem átlag körüli árkategórából válogatod össze a beépítendő dolgokat, és a szakik is átlag piaci áron (nem haverismerőse alapon) dolgoznak, ne lepődj meg ha 10 millió körüli összeg lesz (sőt, akkor lepődj meg, ha alatta lesz).

2021. szept. 1. 23:45
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
15-20 millió alaphangon.
2021. szept. 2. 00:01
 4/6 anonim ***** válasza:

2 éve kb ugyan ez ~10 millió volt anyag költségben.

3 rtg üvegű nyílászárók, alu redőnyökkel, 16 cm grafitos eps a falon , 10 cm xps a lábazaton, 12 cm eps100 a padlóban, 30 cm üveggyapot a mennyezetben. Gipszkarton álmennyezet. Padlófűtés mindenhol, a szobákban és a fürdőben radiátorral kiegészítve, 1 fürdő + külön wc, gázkazán + indirekt tároló.

komplett villanyszerelés + hálózat bővítés 16A-ról 3x25 A-ra

burkolatokra 1 millió ment el.

Itt munkadíjra, a külső szigetelésre és a fűtés szerelésre fizettem. kb +1 millió.

Jelenleg szerintem ugyan ez min 15 lenne.

Apámnak a héten gipszkartozozok, 3 helység kb 20 m2. 2 helységben előtét fal is szükséges volt ami kb + 10 m2. Na ez annyiba került majdnem mint 2 éve 96 m2-re való mennyezeti kartonozáshoz való cuccok.

Nekem tetőlécből volt a vázszerkezet, most a fémet használom mert 40 Ft/fm.el olcsóbb volt a fánál.... nem akartam elhinni azt hittem poénkodik az ember. Korábban is ugyan abban a boltokban vásároltam.

2021. szept. 2. 07:25
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

4+

jelenleg építkezek, és felénk úgy felmentek a kádár koca ház árak, hogy olcsóbb újat építeni. És ez nem vicc. A mostani telek 2 utca frontos és elég nagy a ketté választáshoz. Ha elkészül az új eladom a régit.

Felénk egy telek 8-9 millió közművek nélkül.

2021. szept. 2. 07:28
 6/6 A kérdező kommentje:

Tényleg nagyon durva milyen árak vannak...

szerencsènk van, mert kívülről most még nem kell hozzányúlni de belül szeretnénk, ha mindent meg tudnánk csinálni most :)

Annyiért vettük ezt a házat, amennyiért eladtuk a panel lakásunkat, szóval mindenképpen jó vásárnak tartjuk, tudjuk, hogy kell rá költeni, de nem kell porig rombolni az egészet, sőt most is simán lakható lenne ha nagyon muszáj lenne :)

2021. szept. 2. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!