Panel lakásban el lehet vezetni a mosogató lefolyóját a vizes blokkba, ha közbe van egy folyosó? Meg lehet cserélni a konyhát és a szobát?
1-es vagyok.
Dolgoztam több ilyen lakásban.(mindkét változatnál)
Bútorokat épitettünk be.
amit az 1-es ír, az nagyonis lehetséges..annyira, hogy kényszerből sok kis panellakásban így van megoldva(az emelés párnafák közt futó cső+szigetelés, ezen laminált parketta.)
Sok-sok kényszermegoldás születik, ha pénz nincs nagyobb lakásra(sem)...általában ötletesek.
Az viszont biztos hogy annak hogy egy lefolyó csövet milyen messzire szeretnénk elvinni annak korlátai vannak.
8-10cm?Hát az attól függ milyen messzire kell elvinni.
Gyakorlatilag pedig vagy lehet hallgatni a szivattyú ki be kapcsolgatását vagy pedig emelni kell a padló szinten.
Ha betonozva van az statikailag nagy terhelés ezért statikus kell hozzá.
Ha pedig párnafák és szint emelés az pedig egy dobogó ami igénytelen.
Arról nem is beszélve hogy a kisebb konyhából lesz a szoba a nagyobb szobából pedig a konyha.
Uraim meg lehet csinálni de én habár több mint 20 éve foglalkozom gépészettel én ebbe nem vennék részt. Így első hallásra.
"Erre majd mindenki rájön"...
Azért erre ne vegyél mérget!
Imre_75!
Ezekben a panellakások kicsik, kb 3-4 m-re kell elvinni a csövet. Ilyenkor az egész lakás padlószintjét meg kell emelni, párnafával, lépésálló hungarocellel és nem lesz igénytelen. Természetesen ezt teljes felújítás esetén érdemes csinálni, mert pl ajtókat is cserélni kell.
A másik esetben pedig a szívattyú hangja miért zavar téged annyira, hogy nem vállalnál ilyen munkát? Csak a mosogatónál lenne ez a szivattyú, nem hiszem, hogy akkora problémát okoz a tulajdonosnak.
Én eddig olyan átalakított lakásokat láttam, ahol volt
egy nagy szoba, egy kisebb szoba és egy konyha, így meg lett belőle egy nappali-konyha, plusz két szoba. Szerintem jó ötlet.
Ez nem hülyeség.
Ez inkább marhaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!