A Mosogató lefolyója gond nélkül lefolyik, de pár óránkánt hangosan bugyog, kattog. Mi lehet ez?
Először az volt, hogy el kezdett hangoskodni, és az U alakú résznél, valamennyi víz kiszivárgott. Azóta pár óránként kicsit halkabban csinálja ezt. Nincs semmilyen szifon a mosogató alatt, csak egy U alakú cső.
Ötlet? Hogy mi lehet ez? Köszi!
Ha lefolyik a víz, akkor nem lehet eldugulva. Társasház? Mert ha igen, akkor ott megeshet, hogy elzáródik a csatorna szellőző (vagy eleve nincs) és mivel több lakás is ugyanarra a csatorna gerincre van kötve, egy wc lehúzás vagy fürdőkád leeresztés hatására a sok víztől ingadozni kezd a nyomás a csőben.
Ettől adhat fura hangokat a te lefolyód. Ha egyszerre sok víz mozog a csőben, akkor még a szifonodból, vagy wc-ből is kiszippanthatja a vizet, ami nem jó, mert megszűnik a bűzzár.
Közös képviselőnek kellene szólni, hogy valami nem oké a csatornával. A csatorna szellőzőt társasházban a tetőre szokták kivezetni.
Családi háznál ez nem annyira jellemző, de ott is érdemes a szellőzőt ellenőrizni, vagy kialakítani.
Ez egy nagy társasház. Annyit mondjuk csináltam, hogy az U alakú részt valamivel megemeltem egy picit, mert valahol olvastam, hogy ha lejjebb van az U alakú cső, mint a mellette lévő cső, akkor az is okozhat problémákat. Egyébként ha lejjebb is volt akkor sem jelentős mértékben. Szemre nagyjából egy vonalban voltak.
Mindegy, azóta egyébként nem csinálta ezt, nem tudom h ettől, vagy ettől függetlenül, de elméletileg lehetett ez a probléma? Hogy az U alakú rész egy hangyafsznyival lejjebb volt mint a lefolyó többi része?
Így néz ki a legegyszerűbb szifon. A vízszintes cső csatlakozik a falba.
A kanyarban megáll a víz és megakadályozza hogy a csatorna szag kijusson a helyiségbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!