Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Az első sajátkezű szobafestés...

Az első sajátkezű szobafestés általában siralmas?

Figyelt kérdés

20-as éveim elején járok, nincs pénzem szakemberekre, vagy komolyabb lakásfelújításra, ugyanakkor szükséges és időszerű lenne.

Így ma kifestettem egy szobát....és hát borzalmas lett.

Úgy nyilván volt valami fogalmam, sőt még oktató videókba is belenéztem, de glettelni is kellett kicsit, meg kiragasztgattam amit kellett, de azért jutott festék mindenhová.

Jó, annyira nem lett gáz, de ha egy szakember, vagy ha egy kicsit is hozzáértő személy látja, hogy mit művelek szerint azonnal megáll a szíve.

Konkrétan úgy vagyok vele, hogyha egyszer belemerek vágni egy hitelbe, vagy lesz annyi megtakarításom, és idejön egy szaki majd azt mondom, hogy részegen csináltam.

Alapvetően jobb mint volt, de messze nem jó.

Hogy úgy mondjam a híg ürülékből csináltam egy kemény állagút, így már nem folyik de szarnak szar :D

Kicsit szomorú is vagyok, jobbat akartam kihozni, de életemben először csináltam ilyet.

2021. aug. 18. 21:35
1 2
 1/13 Noren1989 ***** válasza:
90%
Meg a màsodik és harmadik. Nyugi, legàbb sajàt gyàrtàsú 😔😉😂
2021. aug. 18. 21:39
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen ez, hogy a festő / asztalos / vízvezetékszerelő stb rutinját nem lehet elsőre megugrani. Másodjára biztos, hogy jobban fog sikerülni és habár egy f*s lett mégis sokkal olcsóbban megúsztad mint ha hívtál volna egy festőt.

Tavaly(!) decemberi ár:

2db festő

összesen 12 munkaóra / fő (ha egyfolytában dolgoztak amíg nem voltam itthon) = 24 óra

festés ára: 210eFt, amiből 25 volt az anyag a többi az órabér.

Szóval az anyagköltség kb 10%.

Te nyilván vettél felszerelést ami plusz költség de még mindig nagyon messze vagy attól amit akkor fizettél volna ha szakit hívsz. Inkább csinálj sok fényképet, tedd fel a netre és kérdezd meg, hogy mit kellett volna másképp csinálnod.

Ha háromszor mész neki sem vagy még ott mintha mestert fizetnél.

2021. aug. 18. 21:41
 3/13 anonim ***** válasza:
83%

Hát, a festés az nehéz ügy. Ha úgy állsz hozzá, h ilyen és ilyen, de erre volt pénzed, és utána nem kritizálod a saját munkádat, akkor oké.

Ha nem tudod elviselni, h 10-es skálán 2-es az alkotásod, akkor viszont csak pazarolod az anyagot, az idődet, energiádat.

5-6 éve anyám kitalálta, h majd mi jól kifestünk. A folyosót, konyhát, előszobát. A falak egész jók lettek, de a plafon... Ahhoz azért érteni is kellett volna. Ő tökre elégedett volt, én minden alkalommal (és azóta is) a hatalmas csíkozásokat látom a plafonon. Nyilván nem vágtam a fejéhez h hát, szép amíg nem süt rá a nap, de... Na.

Ha ideiglenesen kell, oldd meg magad, de tudd a helyén kezelni. Amúgy meg szakember :)

2021. aug. 18. 21:42
 4/13 A kérdező kommentje:

Hát köszönöm, ez megnyugtató kicsit.

Még egy szobának neki kell állnom, amihez már csak ezért sincs kedvem mert tudom, hogy nem lesz szép...bár tuti jobban fog kinézni mint most.

Nem akarok hiteltbe belevágni, máshogy meg nem lesz pénzem szakira egyenlőre, úgyhogy muszáj magamnak csinálni.

De akkor talán ha 40 éves leszek már egész ügyes lehetek :)))

2021. aug. 18. 21:45
 5/13 anonim ***** válasza:
78%
Olyan festékek vannak már manapság, hogy nagyon bénának kell lenni ahhoz, hogy elrontsd a festét. Jó fedés, semmi csík, ha rá is festesz véletlen akkor se látszik stb.
2021. aug. 18. 21:47
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Elsőre én azt rontottam el hogy vettem egy Tesco gazdaságos diszperzitet,azzal 5 réteg volt ami egy hérával 2.

A másik,hogy a takarás, maszkolásra alig szántam időt.

Na,arra kellett volna.

Kezdő festő többet fröcsköl szét mint ami a falra kerül.

A színes, főképp erőteljes színeket kicsit nehezebb szépen. Elsőre a fehér szerencsés. Rendes eszközökkel minden egyszerűbb és érdemes inkább arra többet áldozni,mert ha megtakarítod, sokáig használhatod.

Most már ott tartok,hogy elvi kérdést csinálok belőle,hogy egy közepes lakás festéséért nem vagyok hajlandó 3 havi fizetésem kifizetni.

Főleg amilyen sok a kókler.

Némelyik rosszabbul fest mint én elsőre.

2021. aug. 18. 22:06
 7/13 anonim ***** válasza:
93%

Nekem elsőre is szèp lett, csak rengeteg idő ès energia.

Amit megtanultam:

Maszkolás fontosabb mint maga a festès.

Jó festèk kell.

Rövidszőrű henger, az is jó minősègű legyen, akkor alig csöpög.

Glettelni nehèz, de nem lehet elrontani max 10x annyit kell csiszolni mint annak aki èrt hozzá.

2021. aug. 18. 22:35
 8/13 anonim ***** válasza:
74%

#7 teljesen egyetértek, ugyanezeket irtam volna.

Diszperzittel meg tesco gazdaságos festékkel nem szabad nekiállni.

A festék ami a polcon drágának tűnik, a végén olcsóbb lesz, és még szép is. A sima fehérből is meg kell venni a drágát. Hengerből meg azt, amit a festékesdobozon írnak.

És az alapozás fontos.

A glettelés után le kell porszívózni, és oldalról bevilágítani a falat, úgy látod hol lett csúnya, ott még rá kell javítani.

Amúgy meg olyan munkákat látok festő és burkoló "szakemberektől", hogy én felkötném magam, ha ilyen munkát adnék ki a kezemből.

2021. aug. 18. 23:37
 9/13 anonim ***** válasza:
13%

Ez ilyen.

Mindenki rinyál, hogy drága a szakember, meg micsoda pofátlanság ennyit és annyit elkérni, hát ő aztán nem fog kifizetni pénzt senkinek azért, amit ő maga is el tud végezni.

Aztán rájönnek, hogy van meló vele bőven, hogy szép is legyen.

Nyilván, van aki ezermester és van érzéke, türelme, igénye jól megcsinálni. Mint ahogy vannak kókler "szakemberek" is.

Meg hát ugye kinek mi, nem ugyanaz az igényszint egy villaépületben ahol élfényben tükörsima falak az elvárás meg egy fűrészporos tapétán egy panelban.

2021. aug. 18. 23:48
 10/13 anonim ***** válasza:
67%
Nő vagyok, glettelek es festek. Nem egy agysebészet, de rengeteg idő és türelem. Szerintem nem készítetted elő megfelelően a falat. Itt lesz a baj. A glettelés napokig tart, de nem lehet meguszni.gletteles, csiszolás, gletteles, csiszolas egyfolytaban, tobbszor egymas utan, mig homogen felületet nem kapsz. Utána valamilyen alapozo, ami megköti a port, utána maszkolás, festés.
2021. aug. 19. 08:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!