Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ha a lakás másim tulajdonosa...

Ha a lakás másim tulajdonosa nem hajlandó pénzt áldozni a lakás felújításra, attól még ugyanannyi rész jár neki a lakásból?

Figyelt kérdés
A fél lakás az enyém, másik fele a testvéremé. Elég rossz állapotban van, így úgy döntöttem, fel kéne újítani. Ilyen állapotban sokkal kevesebbet érne, ha elakarnánk adni, mint majd a felújítás után. Viszont ő nem hajlandó beszállni a költségekbe, így az egész felújítást én állnám. A kérdés az volna, ha később lesz eladva a lakás, neki akkor is abból az árból jut, amennyit a felújítás után fog érni vagy abból, amilyen előtte volt (jelenleg 16-17 millióra becsülték fel, ugyanolyan lakás, mint a miénk 24 millióért van hirdetve, de az fel van újítva). Tehát a felújítással nőne az értéke, de abba meg én ölök pénzt, ő nem.

2021. aug. 2. 10:25
 1/9 anonim ***** válasza:
81%
Ha nem állapodtok meg előre, akkor ugyanannyi jár neki. Elég nehéz lenne bizonyítani, hogy az általad ráfordított mondjuk 3millió, 5millióval növelte az értékét. Akár azt is mondhatja a testvéred, hogy még a felújítás költsége sem térült meg. Én azt próbálnám meg, hogy a testvéremmel megállapodunk, hogy ilyen állapotban 16.4millió, én felújítom, eladjuk és ő kap 8.2milliót, akármennyiért fogják megvenni.
2021. aug. 2. 10:34
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A másik opció, hogy így adjátok el, mert nem biztos, hogy a leendő tulajjal megegyezik az ízlésetek és esetleg nekiállna azonnal visszabontani pl.a különböző burkolatokat, konyhaszekrényt stb....
2021. aug. 2. 10:55
 3/9 Noren1989 ***** válasza:
97%
Figyu, szerintem: megegyeztek, h az értéknövelés (akármennyi is lesz) - téged illet. Ingatlanbecslés előtte, utána, kétoldalú nyilatkozattal elfogadva, hogy ezt az értéket tartjátok mérvadónak a vételár megosztása tekintetében.
2021. aug. 2. 10:59
 4/9 anonim ***** válasza:
87%

Ebben így nem lehet megegyezni!

Ugyanis a tesód hivatkozhat arra, hogy az ingatlanok ára folyamatosan emelkedik.

A felújítás akár hosszú évekig is elhúzódhat a szakemberhiány miatt, és ez alatt az idő alatt az ő részének az ára is emelkedik majd. Vagyis miért fogadná majd el a lakás x évvel ezelőtti árát?!

2021. aug. 2. 11:08
 5/9 anonim ***** válasza:
13%

Felújítod, eladjátok.

A tiéd 50%, plusz a felújítás fele.

Nem kell ezt túlbonyolítani.

2021. aug. 2. 12:55
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy megoldást tudok elképzelni ebben a helyzetben. Vedd meg a tesód részét jelenlegi állapotban lévő házra. Ez a legtisztább.
2021. aug. 2. 14:59
 7/9 anonim ***** válasza:
87%
Mivel felujitando a haz, gondolom nem sokat er, fizesd ki a tesod reszet, felujitod es haszonnal eladod
2021. aug. 2. 15:42
 8/9 anonim ***** válasza:
90%

7-es!

Ott van, hogy így 16-17millió.

Egyébként meg egy felújítandó ház nem jelenti azt, hogy nem sokat ér.

2021. aug. 2. 17:27
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Talán jó ötlet hogy vásárold ki most kölcsönből, de utána kell számolnod hogy megéri-e. Most alacsonyak a kamatok, a lakás fele a tiéd, könnyen lehet hogy önerő se kell. (Ezt nem tudom, menj be egy bankba és kérdezd meg).

Utána felújítod, eladod, visszafizeted a kölcsönt az árból. Adóznod kell utána vételkor is és eladáskor is ami jelentős összeg lesz + sok macera, sokba van ám a felújítás szóval számold ki, megérie e egyáltalán.

2021. aug. 2. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!